Adelayo „derin“ Adesanya, Πρόεδρος, Ένωση Μαύρων Νομικών Φοιτητών – Νότιο Τέξας Κολλέγιο Νομικής Χιούστον

3
Adelayo „derin“ Adesanya, Πρόεδρος, Ένωση Μαύρων Νομικών Φοιτητών – Νότιο Τέξας Κολλέγιο Νομικής Χιούστον

Για τον εορτασμό του Μήνα Μαύρης Ιστορίας, ζητήσαμε από την Adelayo „derin“ Adesanya, πρόεδρο της Ένωσης Μαύρων Φοιτητών Νομικής στο STCL Houston, να μοιραστεί τη μοναδική ιστορία και την εμπειρία της στη νομική σχολή.

Ε: Πείτε μας για εσάς.

Α: Είμαι τριτοετής φοιτητής (3L) εδώ στο STCL Houston. Ξεκίνησα την άνοιξη του 2021, αλλά αποφοιτώ ένα εξάμηνο νωρίτερα, επειδή έκανα όσα περισσότερα καλοκαιρινά μαθήματα και διαλείμματα μπορούσα να αντέξω. Αυτή τη στιγμή είμαι πρόεδρος της Ένωσης Μαύρων Φοιτητών Νομικής. Γεννήθηκα στο Long Branch του NJ, αλλά θεωρώ το Ντάλας πατρίδα μου επειδή μεγάλωσα εκεί. Πήρα το πτυχίο μου από το Rutgers, το State University of New Jersey και το μεταπτυχιακό μου στις νομικές σπουδές από τη Νομική Σχολή Pepperdine Caruso στο Μαλιμπού.

Ε: Γιατί επιλέξατε να παρακολουθήσετε νομική σχολή — και ιδιαίτερα, γιατί το South Texas College of Law Houston;

Α: Ήρθα στο Χιούστον γιατί ήξερα ότι πάντα ήθελα να κάνω πρακτική στο Τέξας. Ήταν το σπίτι μου όσο μακριά κι αν ταξίδεψα. Έκανα αίτηση σε πέντε σχολεία και έγινα δεκτός σε όλα την ίδια εβδομάδα. Αλλά επισκέφτηκα πρώτα το Νότιο Τέξας και μίλησα με τους ανθρώπους εδώ, και απλά ένιωσα ότι ταίριαζε για μένα.

Ε: Για ποια επιτεύγματα ή δραστηριότητες είστε περισσότερο περήφανος κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Νότιο Τέξας; Γιατί;

Α: Είμαι πολύ περήφανος για την προσέγγιση της κοινοτικής υπηρεσίας και τις ακαδημαϊκές συνεδρίες μας στο BLSA. Βοηθά πραγματικά τα μέλη μας να θυμούνται ότι είμαστε περισσότερα από τον εαυτό μας. είμαστε επίσης μέρος μιας κοινότητας. Με τις ακαδημαϊκές μας συνεδρίες, δίνουμε στα μέλη μας να καταλάβουν ότι είμαστε φοιτητές Νομικής πρώτα απ‘ όλα, επομένως η αριστεία στους ακαδημαϊκούς μας προέχει.

Ε: Πώς η ύπαρξη διαφορετικού φοιτητικού πληθυσμού ενισχύει τη νομική εκπαίδευση στο Νότιο Τέξας;

Α: Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το δικηγορικό επάγγελμα να υπάρχουν δικηγόροι από ομάδες που παραδοσιακά υποεκπροσωπούνται στη δικηγορία. Όσο κι αν θα ήθελα ο νόμος να παρέχει ισότητα, είναι πιθανό να μην είναι δυνατό λόγω πολλών παραγόντων. Ωστόσο, αυτό που πιστεύω ότι είναι δυνατό είναι μετοχικό κεφάλαιο. Δικαιοσύνη στον νομικό τομέα σημαίνει ότι παρέχεται στον καθένα αυτό που χρειάζεται για να πετύχει. Σε Grutter v. Bollinger, Η SCOTUS έκρινε ότι το επιτακτικό ενδιαφέρον της νομικής σχολής για την απόκτηση διαφορετικού φοιτητικού σώματος ήταν ουσιαστικό και επωφελές. Ο δικαστής O’Connor είπε ότι οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δεξιότητες που απαιτούνται στην παγκόσμια αγορά μπορούν να αναπτυχθούν μόνο μέσω της έκθεσης σε ευρέως διαφορετικούς ανθρώπους, κουλτούρα, ιδέες και απόψεις. Τελείωσε την άποψή της λέγοντας αυτό «…προκειμένου να καλλιεργηθεί ένα σύνολο ηγετών με νομιμότητα στα μάτια των πολιτών, είναι απαραίτητο ο δρόμος προς την ηγεσία να είναι ορατά ανοιχτός σε ταλαντούχα και καταρτισμένα άτομα κάθε φυλής και εθνότητας

Ε: Τι έχετε απολαύσει περισσότερο από τη συμμετοχή σας στο STCL Houston μέχρι τώρα; Σας ξεχώρισαν κάποια συγκεκριμένα μαθήματα ή καθηγητές; Γιατί;

Α: Η καθηγήτρια Shelby D. Moore ήταν η πρώτη μου καθηγήτρια στο 1L έτος μου και είναι μια εκπληκτική παιδαγωγός, άνθρωπος και μέντορας. Είμαι ευλογημένος που είχα το μάθημά της για πρώτη χρονιά. Οι άλλοι δύο καθηγητές που έκαναν πραγματικά υπέροχο τον χρόνο μου στο STCL Houston είναι ο καθηγητής Rocky Rhodes και ο καθηγητής Daniel Correa. Πήρα τον χαμηλότερο βαθμό στην τάξη του καθηγητή Rhodes και τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη του καθηγητή Correa — αλλά παρόλα αυτά έμαθα πολλά και από τους δύο αυτούς άνδρες και εκτίμησα τον επαγγελματισμό και τη χάρη τους στον τρόπο που δίδασκαν.

Ε: Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά την αποφοίτησή σας;

Α: Θα εργάζομαι ως βοηθός εισαγγελέας στην Επαρχιακή Εισαγγελία της κομητείας Χάρις.

Ε: Πείτε μας λίγα λόγια για την οικογένειά σας και το ιστορικό σας εκτός της Νομικής Σχολής.

Α: Είμαι Νιγηριανός και προέρχομαι από μια τεράστια μεγάλη οικογένεια. Αν και είμαι μοναχοπαίδι, δεν ένιωσα ποτέ μοναξιά στην οικογένειά μου γιατί η οικογένειά μου ήταν πάντα κοντά. Ήταν το μεγαλύτερο κίνητρό μου για να δουλέψω σκληρά στη νομική σχολή. Θα είναι ΟΛΟΙ στην αποφοίτησή μου, επειδή αυτό το πτυχίο νομικής – αν και θα έχει το όνομά μου στο χαρτί – είναι σαν να απονέμεται αυτή η τιμή σε ολόκληρη την οικογένειά μου.

Schreibe einen Kommentar