10 μέρη που πρέπει να στραφούν για έμπνευση μάρκετινγκ

0
10 μέρη που πρέπει να στραφούν για έμπνευση μάρκετινγκ
Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μια άκρως δημιουργική διαδικασία: Πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί για να μπορέσετε να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας.

Ωστόσο, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι επίσης πολύ εξαντλητικό: Πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλούς αριθμούς και αυτοί μπορεί να σας κολλήσουν και να βαρεθείτε πραγματικά;

Πώς να βρείτε έμπνευση μάρκετινγκ, ξανά και ξανά;

Εδώ είναι τα 10 πιο εύκολα εργαλεία στα οποία στρέφομαι συχνά όταν χρειάζεται να νιώσω ξανά έμπνευση!

Έμπνευση για την ταυτότητα της επωνυμίας

Έχετε δυσκολευτεί να δημιουργήσετε ένα αξιομνημόνευτο brand; Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την επωνυμία σας και να την τοποθετήσετε αποτελεσματικά μέσω οπτικών.

1. Namify

Namify είναι ένα καινοτόμο εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που σας βοηθά να δημιουργήσετε μια μοναδική επωνυμία που δημιουργεί ισχυρούς συσχετισμούς με τη θέση σας. Κατά κάποιο τρόπο νιώθω έμπνευση όταν χρησιμοποιώ το εργαλείο, ακόμη και όταν δεν ψάχνω αυτήν τη στιγμή για μια νέα επωνυμία.

Οδήγηση

Το εργαλείο θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε το μελλοντικό σας λογότυπο που θα ταιριάζει με το νέο σας όνομα.

Όταν είσαι δίκαιος σχεδιάζετε την αρχική σας είσοδο στην αγοράαυτό το εργαλείο θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε.

2. Εικόνες Google

Οι Εικόνες Google είναι μια άλλη πηγή απεριόριστης οπτικής έμπνευσης και επωνυμίας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να παίξετε με τα εργαλεία της Google κατά την αναζήτηση του όρου σας.

Για να ξεκινήσετε, απλώς πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας και παρακολουθήστε την Google να προτείνει οπτικά σχετικά θέματα για να εξερευνήσετε περαιτέρω:

Εικόνες Google

Εδώ είναι ακόμη περισσότερα ιδέες για τη δημιουργία μιας έννοιας λογότυπου χρησιμοποιώντας εργαλεία.

Εργαλεία ιδεασμού περιεχομένου

Η μισή μάχη για τη σύνταξη μιας εξαιρετικής ανάρτησης ιστολογίου είναι η επιλογή του σωστού θέματος. Τι κάνετε λοιπόν όταν έχετε ραγίσει τον εγκέφαλό σας και το σωστό θέμα δεν σας έχει έρθει ακόμα στο μυαλό; Χτενίστε τις παρακάτω τοποθεσίες και να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια για να συγκεντρώσετε πληροφορίες και να βγάλετε συμπεράσματα πριν ξεκινήσετε να γράφετε.

3. Text Optimizer

Text Optimizer είναι ένα εργαλείο σημασιολογικής ανάλυσης που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε σχετικά θέματα και γωνίες αναζητώντας το βασικό σας θέμα στο Google και αναλύοντας αποσπάσματα αναζήτησης που επιστρέφει η Google.

Το εργαλείο είναι χρήσιμο τόσο για ιδεασμό όσο και για δημιουργία. Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου χρήσης του εργαλείου για τη σύνταξη μιας λίστας:

Text Optimizer

Ομαδοποίηση λέξεων-κλειδιών είναι μια άλλη χρήσιμη – αν και πολύ πιο προηγμένη και χρονοβόρα – τακτική ιδεασμού περιεχομένου.

4. Google Trends

Αυτός ο συνδυασμός ανερχόμενων θεμάτων, δημοφιλών αναζητήσεων και γραφημάτων θα σας ενημερώσει για ποιους τύπους περιεχομένου μιλούν και αναζητούν οι άνθρωποι. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που παρέχει η Google εδώ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης όρων αναζήτησης για να πυροδοτήσετε τη δημιουργία πολύτιμων πόρων.

Το Google Trends δεν απεικονίζει απλώς το ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα (και σας επιτρέπει να προβλέψετε τη ζήτηση για συγκεκριμένο περιεχόμενο), αλλά σας βοηθά επίσης να ανακαλύψετε σχετικά θέματα. Αναζητήστε μοτίβα δημοφιλών τύπων περιεχομένου και σκεφτείτε τι μπορεί να είναι μοντέρνο στη συνέχεια. Μπορεί επίσης να βρείτε κάτι για το οποίο δεν έχει γραφτεί πρόσφατα.

Εάν ένα άλλοτε δημοφιλές θέμα έχει αλλάξει σημαντικά με κάποιο τρόπο, τώρα θα μπορούσε να είναι η τέλεια στιγμή για να το επαναφέρετε με νέο φως.

5. Μεσαίο

Το Medium είναι μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι γράφουν αναρτήσεις μεγάλης μορφής για σχεδόν κάθε θέμα. Είτε βρείτε κάτι που σας αφορά άμεσα είτε μια εντελώς άσχετη αλλά εφευρετική ανάρτηση πυροδοτεί μια ιδέα, μπορείτε να συναντήσετε πληθώρα ιδεών κάνοντας κύλιση στη λίστα των κορυφαίων 100 αναρτήσεων που δημοσιεύει το Μέσο κάθε μήνα.

Μπορείτε επίσης να εμβαθύνετε στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις στις διάφορες κατηγορίες τους ή να μεταβείτε στις επιλογές του συντάκτη για αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί ως ιδιαίτερα καλές αναγνώσεις.

Εργαλεία σχολίων χρηστών

Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεται για να νιώσετε έμπνευση είναι να ζητήσετε από τους αναγνώστες ή τους ακόλουθούς σας σχόλια ή/και ιδέες!

6. Test Five Second

FiveSecondTest.com μπορεί να φαίνεται ότι είναι περισσότερο για προγραμματιστές και σχεδιαστές παρά για συγγραφείς και τους υπεύθυνους στρατηγικής περιεχομένου, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως το σημείο εκκίνησης για χρήσιμες μελέτες περιπτώσεων.FiveSecondTest.com

Εάν εκτελέσετε μια σειρά δοκιμών και είστε σε θέση να βγάλετε σίγουρα συμπεράσματα σχετικά με το πόσα αντίγραφα πρέπει να συμπεριλάβετε σε μια σελίδα προορισμού ή ποιοι τύποι εικόνων τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή, έχετε τα αποτελέσματα μιας ανάρτησης ιστολογίου που πολλοί άνθρωποι θα ήταν περίεργοι να διαβάσουν .

Χρήση διαδικτυακών ερευνών είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος συλλογής σχολίων από τους αναγνώστες για περισσότερη έμπνευση. Μπορείτε ακόμη και χρησιμοποιήστε κουίζ για μάρκετινγκ και η παραγωγή μολύβδου, επομένως υπάρχουν πολλοί σημαντικοί στόχοι που έχουν επιτευχθεί εδώ. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου με επίκεντρο τον πελάτη.

Εργαλεία έμπνευσης προώθησης περιεχομένου

7. Reddit

Η «πρώτη σελίδα του Διαδικτύου» μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τη λήψη ιδεών. Αρχικά, ρίξτε μια ματιά στο τι είναι μοντέρνο και δείτε αν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οτιδήποτε έχει ήδη ανθρώπους να μιλάνε. Αν δεν βγει τίποτα αμέσως, ξεκινήστε να εξερευνάτε subreddits που σχετίζονται με τον κλάδο σας.

Απαντήστε σε μια ερώτηση που έχει θέσει κάποιος ή προσθέστε την άποψή σας για ένα θέμα. Ξεκινάτε τα δικά σας θέματα και ζητάτε απευθείας ιδέες ή σχόλια.

Η περιήγηση στο Reddit είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε αποτελεσματικά μαγνήτες μολύβδου που πιθανότατα θα προσελκύσει τους αναγνώστες του ιστότοπού σας και θα οδηγήσει σε καλύτερες μετατροπές.

8. Quora

Η εξέταση ερωτήσεων στο Quora μπορεί να οδηγήσει απευθείας σε ιδέες για αναρτήσεις ιστολογίου, εάν έχετε μια απάντηση που θα ήταν καλύτερα κατάλληλη για ένα ιστολόγιο αντί να απαντήσετε στην ερώτηση απευθείας στον ιστότοπο. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν περαιτέρω ερωτήσεις που θέλετε να εξερευνήσετε ή μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα από τους τύπους ερωτήσεων που προβληματίζουν ή ενδιαφέρουν τους περισσότερους ανθρώπους στον κλάδο σας.

Η λήψη σημείωσης των απαντήσεων με τις περισσότερες ψήφους σε ορισμένες ερωτήσεις μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης, επειδή θα μάθετε το είδος των απαντήσεων που αναζητούν οι άνθρωποι και θα βρείτε τις πιο χρήσιμες ή διασκεδαστικές. Τέλος, μπορείτε να συμπληρώσετε την ανάρτησή σας κάνοντας ερωτήσεις και χρησιμοποιώντας εισαγωγικά από τις απαντήσεις που λαμβάνετε.

9. Τσέπη

Χιλιάδες άνθρωποι αποθηκεύουν άρθρα στην εφαρμογή Pocket κάθε μέρα. Ακολουθώντας το @PocketHits στο Twitter, θα ανακαλύψετε τις πιο αποθηκευμένες αναρτήσεις—και θα σχηματίσετε μια στέρεη ιδέα για το είδος του περιεχομένου που οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να επιστρέψουν αργότερα.

Επιπλέον, εάν θεωρείτε ότι πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν αυτά τα άρθρα επειδή μόνο ο τίτλος τους ιντριγκάρει, αλλά δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν αμέσως την ανάρτηση, μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για τα είδη των τίτλων που θα έπρεπε να γράφετε.

10. Pinterest

Παραδοσιακά οι συγγραφείς έχουν στραφεί στη φύση, σε μια αλλαγή σκηνικού ή στην τέχνη για να εμπνευστούν. Η κύλιση στους πίνακες του Pinterest μπορεί να μην είναι ακριβώς η ίδια, αλλά παρόλα αυτά μπορεί να συναντήσετε εικόνες, αποσπάσματα ή βίντεο που οδηγούν στην έναρξη μιας ανάρτησης ιστολογίου.

Και παρόμοια με πολλές από τις παραπάνω επιλογές, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την αναζήτηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες ή την πιο δημοφιλή ενότητα.

συμπέρασμα

Υπάρχουν φυσικά πολλά περισσότερα εργαλεία για να σας εμπνεύσουν για το επόμενο έργο μάρκετινγκ. Η παραπάνω λίστα είναι απλώς ένα στιγμιότυπο του τι είναι εμπνευσμένο και συχνά κίνητρο. Ξεκινήστε με αυτά και στη συνέχεια επεκτείνετε όταν χρειαστεί!

Schreibe einen Kommentar