Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αποδοχές άδειας μητρότητας

2
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αποδοχές άδειας μητρότητας

Πριν πάρουν άδεια μητρότητας, οι έγκυες εργαζόμενες δικαιούνται άδεια με πλήρεις αποδοχές για προγεννητικά ραντεβού (σχετικά με την εγκυμοσύνη). Ο νόμος δεν λέει πόσο χρόνο μπορείτε να απογειωθείτε, μόνο ότι πρέπει να είναι ένα λογικό ποσό. Συνήθως, μια έγκυος υπάλληλος θα χρειαστεί έως και δέκα προγεννητικά ραντεβού εάν είναι πρώτο μωρό. Πρέπει να προσκομίσετε μια κάρτα ραντεβού ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία για τα ραντεβού σας εάν ο εργοδότης σας ζητήσει απόδειξη.

Κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας παραμένετε εργαζόμενος στον υπάρχοντα εργοδότη σας και δεσμεύεστε από οποιουσδήποτε όρους της σύμβασής σας. Εάν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, τότε πρέπει να δώσετε την προθεσμία ειδοποίησης που απαιτείται από τη σύμβασή σας.

Δικαιούστε τους κανονικούς συμβατικούς σας όρους και προϋποθέσεις εκτός από τις αποδοχές, δηλαδή τους μισθούς ή τον μισθό σας, κατά τη διάρκεια της Τακτικής και της Πρόσθετης Άδειας Μητρότητας. Αυτό σημαίνει ότι δικαιούστε να συνεχίσετε να συγκεντρώνετε τις κανονικές σας παροχές σαν να ήσασταν στη δουλειά.

Συνεχίζετε να φτιάχνετε τις αμειβόμενες διακοπές σας κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας σαν να είστε ακόμα στη δουλειά. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πότε θέλετε να κάνετε τις διακοπές με πληρωμή και θα πρέπει να το συμφωνήσετε με τον εργοδότη σας με τον συνήθη τρόπο. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας ενώ βρίσκεστε σε άδεια μητρότητας, ο εργοδότης θα πρέπει να σας επιτρέψει να μεταφέρετε έως και 5,6 εβδομάδες αχρησιμοποίητων ημερών στο επόμενο έτος διακοπών.

Θα συνεχίσετε να αυξάνετε τη σύνταξή σας όσο βρίσκεστε σε άδεια μητρότητας μετ‘ αποδοχών, αν και θα βασίζεται στον μισθό/μισθό σας πριν φύγετε για άδεια. Εάν αποφασίσετε να πάρετε επιπλέον άδεια μητρότητας χωρίς αποδοχές, δεν θα συγκεντρώσετε τη σύνταξή σας για αυτήν την περίοδο.

Δικαιούστε επίσης να διατηρήσετε άλλες συμβατικές παροχές χωρίς μετρητά κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, όπως συνδρομές, συνδρομές, μεσημεριανά κουπόνια ή/και κινητό τηλέφωνο και εταιρικό αυτοκίνητο που παρέχονται για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Άλλες παροχές, όπως το επίδομα αυτοκινήτου, θεωρούνται μέρος της αμοιβής και πιθανώς δεν καταβάλλονται. Τα κουπόνια παιδικής μέριμνας παρέχονται συνήθως με μισθό-θυσία. αποτελούν μέρος της αμοιβής ενός υπαλλήλου και ο εργαζόμενος δεν τα δικαιούται κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας.

Οι μητέρες προστατεύονται από τις διακρίσεις στο πλαίσιο του Νόμος για την ισότητα του 2010 λόγω εγκυμοσύνης και άδειας μητρότητας. Αυτή η προστατευόμενη περίοδος λήγει με τη λήξη της άδειας μητρότητας.

Όταν πηγαίνετε σε άδεια μητρότητας μετ‘ αποδοχών, μπορεί να θέλετε να ενημερώνεστε για τον χώρο εργασίας σας. Για το λόγο αυτό, ένας εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί έως και δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, γνωστές ως ημέρες διατήρησης επαφής ή ημέρες KIT.

Αυτές οι ημέρες είναι προαιρετικές και πρέπει να συμφωνηθούν τόσο από τον εργαζόμενο όσο και από τον εργοδότη. Η φύση της εργασίας που αναλαμβάνεται και η αμοιβή που θα λάβει ο εργαζόμενος πρέπει επίσης να συμφωνηθούν εκ των προτέρων. Το δικαίωμα της εργαζομένης σε SMP δεν επηρεάζεται από τις ημέρες εργασίας KIT, αν και εάν εργάζονται επιπλέον ημέρες πέρα ​​από τις δέκα ημέρες KIT, η άδεια μητρότητας μετ‘ αποδοχών θα περικοπεί για αυτήν την εβδομάδα.

Θα πρέπει να είναι η απόφαση του υπαλλήλου για το πόση επαφή θέλει. Ωστόσο, ο εργοδότης έχει καθήκον να ενημερώνει τον εργαζόμενο για τυχόν αλλαγές στο χώρο εργασίας και τις ρυθμίσεις για την επιστροφή του στην εργασία.

Ενώ βρίσκεστε σε άδεια μητρότητας, σύμφωνα με το νόμο ο εργοδότης σας πρέπει να σας ενημερώσει για:

Schreibe einen Kommentar