Όλα για τη διασφάλιση στην περαιτέρω εκπαίδευση

3
Όλα για τη διασφάλιση στην περαιτέρω εκπαίδευση

Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών Αυτό μπορεί να συμβεί αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά. Ένας θύτης θα κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός παιδιού ή θα το ελέγξει μέσω βίας ή εκβιασμού πριν προχωρήσει στη σεξουαλική του κακοποίηση. Μπορεί να υποστούν επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση από ένα άτομο ή πολλούς δράστες. Οι σεξουαλικές επιθέσεις και η κακοποίηση μπορεί να είναι βίαιες, ταπεινωτικές και εξευτελιστικές. Η σεξουαλική εκμετάλλευση μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί και μερικές φορές να παρερμηνευθεί ως φυσιολογική εφηβική συμπεριφορά.

Συναισθηματική κακοποίηση – Κάποιο επίπεδο συναισθηματικής κακοποίησης μπορεί να υπάρχει σε όλους τους τύπους κακοποίησης ή παραμέλησης, αν και μπορεί επίσης να εμφανίζεται μόνο του. Η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει υπερπροστασία, εκφοβισμό, εξαναγκασμό, παρενόχληση, ταπείνωση, απειλές βλάβης ή εγκατάλειψης ή μετάδοση συναισθημάτων αναξιότητας ή ανεπάρκειας. Η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί επίσης να διαπράττεται από άλλους νέους μέσω σοβαρού εκφοβισμού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Εκφοβισμός – Οι νέοι λένε ότι ο εκφοβισμός είναι μια από τις κύριες ανησυχίες τους. Ο εκφοβισμός είναι μια συμπεριφορά, που συνήθως επαναλαμβάνεται με την πάροδο του χρόνου, η οποία σκόπιμα βλάπτει ή υπονομεύει ένα άλλο άτομο ή ομάδα, σωματικά ή συναισθηματικά. Ένα άτομο ή μια ομάδα μπορεί να εκφοβίσει άλλους. Συχνά υπάρχει μια ανισορροπία δύναμης που δυσκολεύει το θύμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

παραμέληση – Αυτή είναι η πιο κοινή μορφή κακοποίησης σε παιδιά και πολύ νέους ή ευάλωτους ενήλικες. Η παραμέληση είναι μια επίμονη αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών, είτε σωματικών είτε συναισθηματικών είτε και των δύο, και οδηγεί σε σοβαρή βλάβη στην υγεία ή την ανάπτυξη ενός παιδιού ή ευάλωτου ενήλικα.

Ενδοοικογενειακής βίας – Η Εθνική Ένωση Φοιτητών (NUS) αναφέρει ότι 1 στους 7 μαθητές έχει βιώσει ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Περιλαμβάνει ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και βία λόγω τιμής και καταναγκαστικό γάμο.

Βία που βασίζεται στην τιμή Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια συλλογή πρακτικών που χρησιμοποιούνται κυρίως για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των γυναικών και των κοριτσιών εντός οικογενειών ή άλλων κοινωνικών ομάδων με σκοπό την προστασία υποτιθέμενων πολιτιστικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, αξιών και κοινωνικών κανόνων στο όνομα της τιμής.

Αναγκαστικός γάμος – Εδώ το ένα ή και τα δύο άτομα δεν συναινούν ή, σε περιπτώσεις ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες ή μειωμένη ικανότητα, δεν μπορούν να συναινέσουν στο γάμο. Οι περισσότερες περιπτώσεις αναγκαστικού γάμου αφορούν κορίτσια και νεαρές γυναίκες, αν και τα θύματα μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας και μπορεί να είναι άνδρες. Είναι ποινικό αδίκημα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία να εξαναγκάζεις κάποιον να παντρευτεί και αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά κάποιου στο εξωτερικό για να τον αναγκάσεις να παντρευτεί.

Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM) – Πρόκειται για μια διαδικασία όπου τα γυναικεία γεννητικά όργανα κόβονται σκόπιμα, τραυματίζονται ή αλλάζονται, αλλά δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για να γίνει αυτό. Είναι παράνομο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί παιδική κακοποίηση. Τα κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο από τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς αυτό τους δίνει περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν πριν επιστρέψουν στην εκπαίδευση.

Πρόληψη, ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμισμός – Άρθρο 26 του Νόμος για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια του 2015 περιέχει το καθήκον των συγκεκριμένων αρχών, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων FE, να «έχουν δεόντως υπόψη την ανάγκη να αποτραπεί η έλξη ανθρώπων στην τρομοκρατία». Στη FE, η συμμόρφωση με το καθήκον παρακολουθείται από την Ofsted. Τα ιδρύματα FE θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό αποτελεί παράδειγμα των βρετανικών αξιών στη διαχείριση, τη διδασκαλία και μέσω γενικών συμπεριφορών στα ιδρύματα και ότι το πρόγραμμα σπουδών για την περαιτέρω εκπαίδευση και η ποιμαντική φροντίδα χρησιμοποιούνται επίσης για την προώθηση των βρετανικών αξιών στους μαθητές. Θα πρέπει επίσης να εκπαιδεύουν τους διοικητές, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους ηγέτες και το προσωπικό και να διασφαλίζουν ότι εφαρμόζονται σαφείς πολιτικές και αυστηρές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεκάθαρης διαδικασίας παραπομπής Αποτροπής με ένα μόνο σημείο επαφής που είναι γνωστό σε όλο το προσωπικό και τους μαθητές. Αυτό θα είναι συνήθως το ίδιο με την υπάρχουσα διαδικασία διασφάλισης.

Πιθανοί δείκτες που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί ή ένα νέο άτομο κινδυνεύει από ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμισμό μπορεί να περιλαμβάνουν:

Schreibe einen Kommentar