Υποτίθεται ότι η γέμιση είναι χυλώδης; Εξαρτάται!

2
Υποτίθεται ότι η γέμιση είναι χυλώδης;  Εξαρτάται!

Ανησυχείτε για τη συνοχή της γέμισής σας; Η γέμιση πρέπει να είναι υγρή ή στεγνή; Λοιπόν, η απάντηση εξαρτάται από το ποιον ρωτάτε.

Σύμφωνα με τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής, η απάντηση είναι ότι πρέπει να είναι στην υγρή ή χυλώδη πλευρά. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το γιορτινό πιάτο πρέπει να είναι τραγανό εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσω τη συζήτηση σχετικά με το εάν η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή ή υγρή και θα δώσω συμβουλές για την παρασκευή και των δύο τύπων γέμισης.

Πόσο υγρή πρέπει να είναι η γέμιση;

Η γέμιση σας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με αυτό που προτιμάτε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για ποιον δρόμο να ακολουθήσετε, μπορείτε πάντα να το μαγειρέψετε και με τους δύο τρόπους.

Η δοκιμή μου για την τέλεια γέμιση είναι να πιάσω μια κουταλιά και να την τσιμπήσω απαλά με τα δάχτυλά μου. Αν κολλήσει μεταξύ τους και αναπηδήσει λίγο πίσω, είναι σωστό. Αν κολλήσει μεταξύ τους σαν μια μάζα αιωρούμενης ζύμης, είναι μάλλον πολύ υγρό.

Μοσχιασμένη γέμιση

Για εκείνους που τους αρέσει από τη μαλακή πλευρά, το μαγείρεμα της γέμισης μέσα σε μια γαλοπούλα το κάνει εύκολο και μπορεί να δώσει στη γέμιση σας επιπλέον γεύση. Ωστόσο, υπάρχει τόσο πολύς χώρος μέσα στην κοιλότητα μιας γαλοπούλας για να κρατήσει τη γέμιση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμάχες με αυτούς που λαμβάνουν μεγαλύτερη βοήθεια.

έτοιμη γέμιση εστιών

Η γέμιση της εστίας είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί ελαφριά και αφράτη με τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Χρησιμοποιώ πάντα λιγότερο νερό ή ζωμό από αυτό που απαιτείται και προσθέτω περισσότερο όσο χρειάζεται. Και αν ψάχνετε για μια πιο πυκνή και υγρή γέμιση, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να το κάνετε χωρίς να το παρακάνετε.

Σε μερικούς οικιακούς μάγειρες αρέσει να ετοιμάζουν γέμιση, να την τοποθετούν σε ένα πιάτο και να την τελειώνουν στο φούρνο για να δώσουν μια τραγανή επιφάνεια. Η οικογένειά μας δεν είναι μεγάλη σε αυτό, αλλά η επιλογή υπάρχει αν σας αρέσει έτσι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σημαντικό να ακολουθείτε οποιεσδήποτε οδηγίες ή οδηγίες συνταγής κατά την προετοιμασία της γέμισης για να διασφαλίσετε ότι θα βγει όπως προοριζόταν.

Γιατί η γέμιση μου είναι χυλώδης;

Η απλή απάντηση είναι ότι η γέμισή σας είναι υγρή ή χυλώδης επειδή της προσθέσατε πάρα πολλά υγρά.

Ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να συμβεί είναι ότι προσθέτετε το απαιτούμενο υγρό και αισθάνεστε ότι φαίνεται πολύ στεγνό, οπότε καταλήγετε να προσθέτετε περισσότερο υγρό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη γέμιση που είναι πολύ υγρή.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει γιατί αφού προσθέσετε υγρό, το αφυδατωμένο ψωμί χρειάζεται χρόνο για να το απορροφήσει ομοιόμορφα, ανεξάρτητα από το πόσο αρχικά φαίνεται. Υπάρχει ένα είδος μαγείας που συμβαίνει απλώς περιμένοντας λίγα λεπτά πριν καταλήξετε με τέλεια αφράτη γέμιση.

Από την άλλη πλευρά, όταν μαγειρεύετε γέμιση μέσα σε μια γαλοπούλα, οι χυμοί από τη γαλοπούλα θα επηρεάσουν επίσης την υγρασία στην παναρισμένη γέμιση σας.

Παρόλο που μπορεί να δώσει ένα υπέροχο γευστικό προφίλ, προσθέτοντας πολύ νερό ή ζωμό στη γέμιση εκ των προτέρων, θα γίνει εξαιρετικά χυλός καθώς ψήνεται στην κοιλότητα της γαλοπούλας.

Οι περισσότερες συνταγές ή οδηγίες θα έχουν σημειώσεις σχετικά με διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος της γέμισής σας, επομένως είναι σημαντικό να τις δώσετε μεγάλη προσοχή.

Πώς να διορθώσετε το Soggy Stuffing

Εάν η γέμισή σας καταλήξει μουσκεμένη, δεν θα μπορείτε να την αναστρέψετε εντελώς, αλλά ίσως να μπορείτε να την κάνετε πιο εύγευστη.

Για παράδειγμα, αν έχετε 4 φλιτζάνια μουσκεμένη γέμιση, ανακατέψτε τα 3/4 του φλιτζανιού ξηρή γέμιση. Στη συνέχεια, πρέπει να το κρατήσετε ζεστό και σκεπασμένο για 5 έως 10 λεπτά, παρόμοια με το πώς φτιάχνεται στην εστία.

Η επιπλέον υγρασία στη μουσκεμένη γέμιση θα πρέπει να ενυδατώσει τη στεγνή γέμιση και να σας δώσει ένα πιο ισορροπημένο μείγμα γέμισης. Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει γέμιση που είναι απλά πολύ χυλώδης, δεν θα διαρκέσει πολύ και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‚αυτό.

Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο ανακατεύετε μουσκεμένη γέμιση, τόσο πιο μαλακή θα γίνεται. Μπορεί να μετατραπεί σε χάος και μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να φτιάξετε μια φρέσκια παρτίδα εάν έχετε επιλεκτικούς λάτρεις.

Τι να κάνετε εάν η γέμιση είναι πολύ στεγνή

Το καλύτερο από τα δύο προβλήματα είναι όταν η γέμιση είναι πολύ στεγνή. Αυτό μπορεί να διορθωθεί προσθέτοντας περισσότερο ζεστό υγρό, είτε νερό είτε ζωμό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο ζεστό υγρό, να ανακατέψετε, να διατηρήσετε ζεστό στη σωστή θερμοκρασία, να το σκεπάζετε και να το αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλα 5 λεπτά.

Πόσο υγρό πρέπει να προσθέσετε; Αυτό εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερο και δοκιμάστε. Αν είναι ακόμα πολύ στεγνό, προσθέστε κι άλλο και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γίνει σωστή.

Εάν βιάζεστε, η στεγνή γέμιση που δεν συγκρατείται, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο πιάτο σας προσθέτοντας σάλτσα σάλτσας ή κράνμπερι από πάνω για να δώσει την επιπλέον υγρασία που χρειάζεται. Εφόσον δεν είναι στεγνό, όπως στο τραγανό, θα πρέπει να είναι εντάξει στο σερβίρισμα.

Schreibe einen Kommentar