Υλικά μάρκετινγκ: Πώς να τα δημιουργήσετε

0
Υλικά μάρκετινγκ: Πώς να τα δημιουργήσετε

Το μάρκετινγκ είναι, από πολλές απόψεις, ένα υβριδικό είδος πλάσματος, ένα επάγγελμα με το ένα πόδι ριζωμένο γερά στις επιχειρήσεις και το άλλο σταθερά φυτεμένο στη σφαίρα της ανθρώπινης ψυχολογίας. Σκοπός του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη και να τονώσει την κερδοφορία, σφυρηλατώντας συνδέσεις μεταξύ των εταιρειών και των πελατών που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν.

Αυτό σημαίνει, τελικά, ότι ο τομέας του μάρκετινγκ είναι τόσο διαφορετικός όσο και το κοινό που επιδιώκει να προσεγγίσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι έμπειροι έμποροι που αναζητούν νέους τρόπους για να προσεγγίσουν τους ιδανικούς πελάτες τους δεν αναζητούν μόνο δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους. Αντίθετα, βασίζονται σε έννοιες και πρακτικές που επικρατούν σε άλλους κλάδους για να καινοτομήσουν τις δικές τους καμπάνιες μάρκετινγκ.

Αυτό το άρθρο περιγράφει πώς η αναζήτηση στρατηγικής και δημιουργικής έμπνευσης πέρα ​​από τη βιομηχανία μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε καμπάνιες μάρκετινγκ και εξασφαλίσεις που σας βοηθούν να επιτύχετε τον στόχο σας με νέους βαθιάς τρόπους.

Λήψη τεχνικών γνώσεων με το Behavior Analytics

Αναλύσεις συμπεριφοράς χρηστών έχουν γίνει πανταχού παρόντες στον κλάδο της τεχνολογίας, βοηθώντας τους καινοτόμους τεχνολογίας να κατανοήσουν όχι μόνο ποιοι είναι οι τελικοί χρήστες τους αλλά και τι κάνουν. Αυτό βοηθά τους τεχνολόγους να επινοήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μιας τεράστιας και συνεχώς εξελισσόμενης βάσης πελατών.

Τα ίδια εργαλεία που βοηθούν τους τεχνολόγους να δημιουργήσουν τις συσκευές που επιθυμούν οι καταναλωτές μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους εμπόρους να δημιουργήσουν καμπάνιες και υλικά στα οποία το κοινό δεν μπορεί να αντισταθεί.

Για παράδειγμα, τα αναλυτικά στοιχεία συμπεριφοράς μπορεί να αποκαλύψουν ότι το κοινό-στόχο σας συχνά σαρώνει πολλές επιλογές χρωμάτων και μοτίβων πριν επιλέξει ένα ρούχο για αγορά και ότι συχνά αποτυγχάνει να ολοκληρώσει μια αγορά όταν διαπιστώσει ότι δεν έχει πολλές επιλογές για να διαβάσει πρώτα.

Οπλισμένοι με αυτήν τη γνώση, μπορεί να αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια καμπάνια μάρκετινγκ που θα γιορτάζει (και θα προωθεί σε μεγάλο βαθμό) τα διαφορετικά χρώματα και τα στυλ που περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη σειρά ρούχων. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να το κάνετε συνδυάζοντας τις αγορές παραδοσιακών ρούχων με την τεχνολογική καινοτομία από χρησιμοποιώντας το μάρκετινγκ εικονικής πραγματικότητας (VR).

Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσφέρετε πλατφόρμες που επιτρέπουν στο κοινό-στόχο σας να «δοκιμάζει» ουσιαστικά ρούχα σε μια σειρά σχεδίων χρησιμοποιώντας γυαλιά VR ή ακόμα και μια απλή εφαρμογή smartphone. Το κλειδί εδώ είναι να μάθετε τι κάνουν οι πελάτες-στόχοι σας όταν σκέφτονται ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια επωνυμία και στη συνέχεια να ενσωματώσετε αυτές τις συνήθεις συμπεριφορές πελατών στο υλικό μάρκετινγκ.

Πληροφορίες από τον Πεδίο της Ιατρικής

Ο τομέας της τεχνολογίας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μόνος με επαγγελματίες του μάρκετινγκ που θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους μέσω της καινοτομίας. Πράγματι, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης, με το ήθος που επικεντρώνεται στους ανθρώπους, έχει πολλά να προσφέρει σε φιλόδοξους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Για παράδειγμα, οι κλινικοί γιατροί, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας, αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη προσέγγισης παραδοσιακά περιθωριοποιημένων και υποεξυπηρετούμενων πληθυσμών ασθενών. Προσπαθούν επίσης να ανακαλύψουν αποτελεσματικές στρατηγικές για την υπέρβαση αυτών των πρακτικών αποκλεισμού, ιδιαίτερα μέσω καλλιέργεια πολιτιστικής ικανότητας.

Στον ιατρικό τομέα, η πολιτιστική ικανότητα αναφέρεται στην ικανότητα ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης να κατανοεί, να συμπάσχει και να σέβεται τις μοναδικές πολιτιστικές προοπτικές και εμπειρίες που κάθε ασθενής φέρνει μαζί του. Αυτές οι πολιτιστικές εμπειρίες πληροφορούν όχι μόνο πώς αντιλαμβάνονται οι ασθενείς την υγεία, την ευεξία και την ιατρική, αλλά και πώς συμπεριφέρονται σε σχέση με αυτά. Μόνο όταν οι κλινικοί γιατροί αναγνωρίσουν ότι οι προοπτικές για κρίσιμα ζητήματα όπως η ποιότητα ζωής ή ο θάνατος και ο θάνατος, μπορούν να ελπίζουν να παρέχουν την εξατομικευμένη και ενσυναίσθητη φροντίδα που αξίζουν όλοι οι ασθενείς, αλλά ότι οι ασθενείς μειοψηφίας έχουν πολύ συχνά στερηθεί.

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να επωφεληθούν από την εκμάθηση παρόμοιων μαθημάτων και πρακτικών στο βαθμό που η αρένα του μάρκετινγκ έχει επίσης συχνά στερήσει το δικαίωμα του δικαιώματος σε ορισμένες δημογραφικές ομάδες, από έγχρωμα άτομα έως άτομα με αναπηρίες έως μέλη της κοινότητας LGBTQIA+.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, για παράδειγμα, καλλιεργούν πολιτιστική ικανότητα μέσω πρακτικών όπως η κοινοτική έρευνα, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις βιωμένες εμπειρίες ασθενών που ανήκουν σε πολιτισμούς διαφορετικούς από τους δικούς τους.

Οι έμποροι που επιδιώκουν να καινοτομήσουν τις στρατηγικές τους θα ωφεληθούν από την υιοθέτηση μιας παρόμοιας προσέγγισης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο την έρευνα και την ενασχόληση με αυτές τις κοινότητες, αλλά και την αναζήτηση πληροφοριών και περιεχομένου από άτομα που ανήκουν σε αυτές. Πράγματι, η προσέλκυση υποπαραγόμενου περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ερευνήσετε όλες τις κοινότητες που εκπροσωπούνται από το κοινό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε υλικά που είναι φτιαγμένα και εμπνευσμένα από αυτά.

Το Takeaway

Το μάρκετινγκ αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις σχέσεις. Πάντα συνδύαζε τα καλύτερα και των δύο επιχειρηματικών κόσμων, τον ανθρώπινο και τον εμπορικό. Σήμερα, ωστόσο, οι αποτελεσματικοί έμποροι βασίζονται σε μια σειρά από επιρροές πέρα ​​από τον τομέα του παραδοσιακού μάρκετινγκ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν καινοτόμες καμπάνιες και υλικά που μιλούν στο κοινό με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τη λήψη συνθηκών από τον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών με την απελευθέρωση της δύναμης των αναλυτικών στοιχείων των χρηστών για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών και προσδοκιών της αγοράς-στόχου. Ομοίως, οι έμποροι εμπνέονται από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για να καλλιεργήσουν την πολιτιστική ικανότητα ως μέσο προσέγγισης ιστορικά περιθωριοποιημένων και υποεξυπηρετούμενων πληθυσμών.

Schreibe einen Kommentar