Τρόπος εξατομίκευσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξωστρέφειας

0
Τρόπος εξατομίκευσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξωστρέφειας
Η επικοινωνία μέσω email είναι σημαντικό μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Είναι ένας ευρύς όρος που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε σημαντικούς στόχους μάρκετινγκ:

 • Περισσότερες πωλήσεις (μέσω άμεσης επαφής με τους πελάτες-στόχους σας)
 • Περισσότερα backlinks (μέσω blogger και δημοσιογραφικής προσέγγισης)
 • Περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας και co-marketing (μέσω της επαφής με εξειδικευμένες εταιρείες επιρροές και ιδιοκτήτες γειτονικών επιχειρήσεων που μπορούν να είναι οι υποψήφιοι συνεργάτες σας)

Η προώθηση του email σας είναι ζωτικής σημασίας. Χωρίς το email σας να φτάσει στον πραγματικό παραλήπτη, δεν είναι δυνατή καμία συμφωνία. Όλα ξεκινούν με το email που ελήφθη με επιτυχία.

Το πρώτο βήμα για την παράδοση του email σας είναι να αποφύγετε τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Ενώ ο αλγόριθμος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι ως επί το πλείστον δύσκολος και δύσκολος να προβλεφθεί, υπάρχουν ορισμένες εφαρμόσιμες συμβουλές για να γίνει πιο εύκολο να περάσει:

 • Κρατήστε το email σας σύντομο.
 • Διατηρήστε τη μορφοποίηση στο ελάχιστο (χωρίς έντονους, καθόλου ή λίγους συνδέσμους).
 • Διατηρήστε το email σας εξατομικευμένο

Το τελευταίο σημείο είναι κρίσιμο για έναν ακόμη λόγο: το email σας πρέπει να διαβαστεί.

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για την ανάγκη εξατομίκευσης του email σας και αυτή η ανάρτηση θα σας πάει ένα βήμα παραπέρα: ενημερώστε τον παραλήπτη του email σας ότι ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια σχέση μαζί του (ξέρω ότι ακούγεται σαν συμβουλή για ραντεβού από ο ΤΡΟΠΟΣ).

1. Κάντε πρώτα την εργασία σας

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε το email σας να φαίνεται επαγγελματικό:

 • Ρυθμίστε μια επαγγελματική διεύθυνση email. Συνιστώ να ρυθμίσετε την υπηρεσία email σας σε ξεχωριστό τομέα, ώστε να διαφέρει από τον κύριο ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχουν κόκκινες σημαίες που να σχετίζονται με τον ιστότοπό σας, ακόμα κι αν κάποιος από τους παραλήπτες σας αποφασίσει να επισημάνει το email σας ως ανεπιθύμητο. Namify είναι ένας ωραίος τρόπος για να βρείτε ένα φτηνό domain για αυτό.
 • Εργαστείτε στην υπογραφή του email σας ώστε το email σας να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είστε και πού μπορούν να σας βρουν οι υποψήφιοι πελάτες σας.

Εάν έχετε διεύθυνση πωλήσεων ή μια λύση CRMμπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να στείλετε email και να παρακολουθήσετε την καμπάνια email σας (ή της ομάδας σας).

Μόλις γίνει αυτό, βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε άτομο που συναντάτε.

2. Λάβετε σοβαρά υπόψη την εύρεση του ονόματος του ατόμου

Το πιο προφανές μέρος για να κοιτάξετε: η σελίδα „Πληροφορίες“, αλλά ακόμη και εκεί μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποφύγουν να αναφέρουν τα ονόματά τους. Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες για να ψάξετε περαιτέρω:

 • Δείτε πώς υπογράφουν το περιεχόμενό τους. Πολλά πρότυπα WordPress συμπεριλάβετε το „Όνομα συγγραφέα“ στο κάτω μέρος του άρθρου ή κάτω από τον τίτλο
 • Ελέγξτε το προφίλ Twitter ή άλλο προφίλ κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται από το άρθρο ή τον ιστότοπό τους
 • Αναζήτηση στο Google για „[Blog Name] συνέντευξη»: στους blogger λατρεύουν να παίρνουν συνεντεύξεις ο ένας από τον άλλο (σε μια θέση) και απαντούν πολύ προσωπικά στις ερωτήσεις της συνέντευξης.

3. Αναφέρετε το Blog *Όνομα* στο Θέμα και στο Σώμα

Εάν έχετε λάβει ποτέ μια (ημι-)αυτόματη προώθηση, ξέρετε ότι αν αναφέρεται καν το ιστολόγιό σας, πιθανότατα αυτή είναι η διεύθυνση URL του (επειδή είναι εύκολο να δημιουργηθεί και να επικολληθεί αυτόματα χρησιμοποιώντας μεταβλητές).

Αν θέλετε να ξεχωρίζει η προβολή σας, συμπεριλάβετε το *όνομα* του ιστολογίου αντ‘ αυτού – αυτό είναι πολύ πιθανό να εκτιμηθεί επίσης:
Για παράδειγμα, τόσο από τον τίτλο όσο και από το λογότυπο, γίνεται προφανές ότι οι ιδιοκτήτες προτιμούν να αποκαλούν το ιστολόγιο «Broadsuite Media Group» (έναντι broadsuite.com ή «broadsuite»).

4. Χρησιμοποιήστε τις λέξεις που προτιμά ο Blogger: Μιλήστε τη γλώσσα του/της!

Μην κάνετε τον κύριο σας να αναρωτιέται: χρησιμοποιήστε τον τρόπο του μπλόγκερ για να το εκφράσετε και να το αντικατοπτρίσετε στην προβολή σας. Ανάλογα με το βήμα, μπορεί να είναι:

 • Θα ήθελα να συνεισφέρω μια συμβουλή…:
 • Θα ήθελα να σας πάρω συνέντευξη για…?
 • Θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό ιδεών σχεδίασής σας με θέμα…;
 • Θα ήθελα να συνεισφέρω ένα άρθρο για…?
 • Θα ήθελα να συμπεριλάβω στη λίστα μου εδώ…
 • και τα λοιπά.

5. Αναφέρετε τουλάχιστον μία μικροσκοπική προσωπική λεπτομέρεια

Αυτό λειτουργεί πάντα εκπληκτικά καλά! Εάν είστε τακτικός αναγνώστης, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Εάν μόλις ξεκινήσατε να παρακολουθείτε το ιστολόγιο, αναζητήστε μερικές μικροσκοπικές προσωπικές ειδήσεις που κοινοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (ή αναζητήστε τις λεπτομέρειες στις συνεντεύξεις).
Ξεκινώντας το email σας με κάτι σαν αυτό θα διασφαλίσετε ότι θα λάβετε μια απάντηση:

 • Συγχαρητήρια για την πρόσφατη επέτειό σας στο blog.
 • Να περάσετε υπέροχα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
 • Έχω διαβάσει για θέματα υγείας σου. Ελπίζω να νιώθεις καλύτερα τώρα!

Τώρα, μην με παρεξηγείτε! Δεν αρκεί να προσποιείσαι ότι νοιάζεσαι εδώ. Πρέπει πραγματικά να αρχίσεις να νοιάζεσαι!

6. Αποθέστε μερικά γνωστά ονόματα (προαιρετικά αλλά αποτελεσματικά)

Η σύνδεση μέσω μιας κοινής επαφής λειτουργεί πάντα καλύτερα. Εάν εσείς και ο επικεφαλής σας βρίσκεστε στην ίδια θέση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε κοινούς φίλους (blogging).

Μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο LinkedIn (αν είστε και οι δύο αρκετά τυχεροί ώστε να είστε καλά δικτυωμένοι εκεί).

Εικόνα 1

Ενώ το LinkedIn λειτουργεί καλύτερα για αυτό, άλλα κοινωνικά δίκτυα θα το έκαναν επίσης. Για παράδειγμα, οι σελίδες του Facebook θα σας δείχνουν επίσης τις κοινές συνδέσεις, επομένως ελέγχετε πάντα την παρουσία του blogger στο Facebook.

Η εξέταση των backlinks του δυνητικού πελάτη σας είναι μια άλλη εξαιρετική ιδέα για να ανακαλύψετε κοινές συνδέσεις και περισσότερο πλαίσιο για τη σχέση σας. Η κατάταξη SE είναι ανταγωνιστική Η δυνατότητα έρευνας περιλαμβάνει μια ισχυρή επιλογή αναζήτησης backlink που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις προτεραιότητες, τους υποστηρικτές και τις κοινές σας συνδέσεις.

Ας Συνοψίσουμε

συμπέρασμα

Τώρα, μην απελπίζεσαι. Φαίνεται μόνο δύσκολο. Στην πραγματικότητα, μετά από μερικά εξαιρετικά εξατομικευμένα γήπεδα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Από τη θετική πλευρά, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, θα εκπλαγείτε με το πόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό απόκρισης και τα καλύτερα αποτελέσματα από την καμπάνια σας μέσω email.. Καλή τύχη!

Schreibe einen Kommentar