Το Skyfy κάνει το επιπλέον μίλι για να αναβαθμίσει νέα τεχνολογικά ύψη

3
Το Skyfy κάνει το επιπλέον μίλι για να αναβαθμίσει νέα τεχνολογικά ύψη

Αγορασμένος το 2015 για 20.000 S$, ο σκηνοθέτης Joseph Ng αύξησε τον κύκλο εργασιών της Skyfy Technology στα 3,5 εκατομμύρια S$ έως το 2017.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα χρειαζόταν για να αγοράσετε μια εταιρεία για 20.000 S$ και να αυξήσετε τον κύκλο εργασιών της σε περίπου 3,5 εκατομμύρια S$ σε λιγότερο από δύο χρόνια; Απλώς ρωτήστε τον Joseph Ng, διευθυντή της Skyfy Technology, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλου πολλαπλών σημείων.

Όταν ο κ. Ng αγόρασε την Skyfy Technology από τον αρχικό της ιδιοκτήτη στα τέλη του 2015, τότε έχανε χρήματα και κέρδιζε μόνο περίπου 10.000-20.000 S$ S$ ετησίως.

Βοήθησε να αλλάξει η τύχη της εταιρείας. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει περίπου 1.600 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων όπως ZTP, NTUC Unity και Ren Ci Hospital.

«Φυσικά, δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη», είπε ο κ. Ng, όταν ρωτήθηκε για τη φόρμουλα επιτυχίας του. «Όταν μπήκα, άρχισα να χτίζω συστήματα όπως η σωστή διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες (CRM) και δημιουργήσαμε επίσης το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα».

Ένα άλλο βασικό σημείο στη στρατηγική του ήταν να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία. «Πιστεύω πραγματικά στην τεχνολογία και την καινοτομία», παρατήρησε. «Επενδύσαμε πολλά σε εμπορικές εκθέσεις, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό για να κατανοήσουμε την τεχνολογία και τις αγορές τους και κάναμε πολλούς φίλους στον κλάδο».

Δεν είναι κακό για έναν νεαρό άνδρα που είχε το πόδι του στην επιχείρηση για αρκετό καιρό. Πριν αγοράσει μέσω του Skyfy, ο κ. Ng διηύθυνε επίσης μια αλυσίδα κέντρων παιδικής μέριμνας και φροντιστηρίων με την ονομασία «Genesis Childcare», την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Ενώ εργαζόταν σε αυτό, ήταν επίσης σε επιφυλακή για περισσότερες ευκαιρίες και πέτυχε το τότε παραπλανητικό Skyfy. Γιατί λοιπόν να μπείτε στον κόπο να αναλάβετε μια επιχείρηση που έχανε χρήματα; Ήταν ένα ταξίδι στη Madison Avenue στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, που ενέπνευσε τον κ. Ng να κάνει μια βουτιά στη σκηνή διαχείρισης οχημάτων.

«Στη Madison Avenue, υπάρχει πολύς κόσμος και επώνυμα καταστήματα και το επόμενο πράγμα που είδα ήταν φορτηγά και φορτηγά», θυμάται. Αυτή προφανώς ήταν μια στιγμή ευρήκα για εκείνον. «Για μένα, συνειδητοποίησα ότι ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται ή αλλάζει ο κόσμος, τα οχήματα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ… Το ηλεκτρονικό εμπόριο άνθιζε και όλοι αγόραζαν, αλλά η παράδοση πρέπει να γίνει».

Αυτή η εμπειρία εδραίωσε σταθερά την αποφασιστικότητα και την πεποίθησή του ότι «η διαχείριση του οχήματος θα παραμείνει σίγουρα για πολύ καιρό».

Και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω.

Εκτός από τη συνήθη παρακολούθηση του οχήματος, το σύστημά του έχει και άλλες λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση της δαπάνης καυσίμου. εγκατάσταση καμερών για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και Geofence, ένα «εικονικό εμπόδιο» όπου το σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύει τις κινήσεις των οδηγών, όπως εάν επρόκειτο να εισέλθουν σε ανεπιθύμητους χώρους, όπως τα καζίνο.

Η τελευταία καινοτομία της Skyfy είναι το «Last Mile Logistics Management», ένα λογισμικό που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας (A*Star) που στοχεύει να βοηθήσει στη διαχείριση εργασιών για τους οδηγούς. Η κύρια λύση τους – βελτιστοποίηση διαδρομής για οδηγούς εν κινήσει.

«Προτού αποσταλούν οι εργασίες στον οδηγό, πρέπει να βελτιστοποιηθεί η διαδρομή», εξήγησε ο κ. Ng. «Κάθε μέρα η εταιρεία θα παίρνει τις θέσεις εργασίας, τις εισάγει στο σύστημά μας για βελτιστοποίηση και αποστολή σε όλους τους οδηγούς… Η βελτιστοποίηση διαδρομής βασίζεται σε πολλούς περιορισμούς, όπως το μέγεθος του οχήματος, το μέγεθος του φορτίου και την προτεραιότητα του πελάτη. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ληφθούν υπόψη, να υπολογιστούν και να βελτιστοποιηθούν από το A*Star και τώρα το αδειοδοτούμε.»

Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι όχι μόνο οι οδηγοί θα αναλαμβάνουν τις θέσεις εργασίας και θα τις εκπληρώνουν, αλλά ο σχεδιαστής θα μπορεί επίσης να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει σε όλες τις εργασίες, βοηθώντας την εταιρεία να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει τα ανθρώπινα λάθη.

Ωστόσο, όλη αυτή η πρόοδος και οι ανακαλύψεις γίνονται μόνο αφού ξεπεράσουμε πολλές προκλήσεις.

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετώπισε ήταν όταν «οι άνθρωποι δεν πίστευαν τι μιλούσαν». «Οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι το σύστημά μας θα τους βοηθήσει», παραδέχτηκε ο κ. Ng. «Έλεγαν: «Ε, διεύθυνα την επιχείρησή μου για 35 χρόνια, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βοηθήσεις την επιχείρησή μου;»… Τα μεγαλύτερα ζητήματα ήταν η έλλειψη εμπειρίας, η έλλειψη γνώσης και η νεαρή ηλικία μας».

Ωστόσο, αυτό δεν τους πτόησε. Εγγύηση της ομάδας του που βοήθησε να φέρει την εταιρεία σε αυτό που είναι σήμερα, ο κ. Ng θυμήθηκε τους κοινούς αγώνες και τις εμπειρίες τους τις πρώτες μέρες. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά, οι πωλητές μας πήγαιναν και χτυπούσαν τις πόρτες, σκαρφαλώνοντας επίμονα κάτω από τη βροχή και τον ήλιο».

«Δεν υπάρχει σωστός τρόπος. Απλώς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να μην τα παρατάτε μέχρι να αρχίσουμε να αποκτάμε μερικούς μεγάλους πελάτες προτού οι άνθρωποι αρχίσουν να μας δίνουν μια ευκαιρία.“

Η έλλειψη υποβάθρου πληροφορικής αποδείχτηκε επίσης πρόβλημα για αυτούς, ιδίως επειδή εμβαθύνουν στην τεχνολογία για να κλιμακώσουν την επιχείρησή τους. «Αλλά απλώς το ξεπεράσαμε δουλεύοντας με ανθρώπους που είναι ειδικοί στον τομέα και προσλαμβάνοντας άτομα που έχουν αυτόν τον τομέα εξειδίκευσης».

Το Skyfy δεν φαίνεται να επιβραδύνει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Υπάρχουν τολμηρά σχέδια για επέκταση σε άλλα μέρη της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας. «Είναι πολύ συγκεκριμένο ότι θα πάμε στην Ινδονησία και τη Μαλαισία στη συνέχεια και ελπίζουμε στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες τους επόμενους έξι μήνες», πρόσθεσε ο κ. Ng.

«Ένας από τους κύριους λόγους που το κάνουμε αυτό είναι επειδή καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε πραγματικά να είμαστε ένας σοβαρός παγκόσμιος παίκτης, συνεργαζόμενος με παγκόσμιες εταιρείες. Εάν δεν έχετε περιφερειακή παρουσία, αυτές οι εταιρείες δεν πρόκειται να σας δώσουν το συμβόλαιο… επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε επαφές βήμα προς βήμα. Μόλις αποκτήσουμε μια παγκόσμια άποψη, νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να γίνουμε παγκόσμιοι».

Schreibe einen Kommentar