Τα καλύτερα επιχειρήματα υπέρ της ζωής κατά της έκτρωσης

2
Τα καλύτερα επιχειρήματα υπέρ της ζωής κατά της έκτρωσης
επιχείρημα υπέρ της ζωής κατά της άμβλωσης

Πώς μπορούν οι Χριστιανοί να υπερασπιστούν την άποψη υπέρ της ζωής και να υποστηρίξουν την άμβλωση;

Σε αυτό το σύντομο βίντεο, ο Δρ. Braxton Hunter, Πρόεδρος του διαδικτυακού σεμιναρίου και του διαδικτυακού κολεγίου της Βίβλου του Trinity, εξηγεί το τεστ SLED, το οποίο καταρρίπτει πολλά επιχειρήματα υπέρ της άμβλωσης.

Εάν θέλετε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως αυτή, εξετάστε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα απολογητικής ή να κερδίσετε ένα διαδικτυακό πτυχίο απολογητικής με την Trinity σε επίπεδο πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε τη φόρμα «Αίτημα για περισσότερες πληροφορίες» στη δεξιά πλευρά αυτής της σελίδας.

,,,,,

Μεταγραφή βίντεο

Καλώς ήρθατε στο Trinity Insight, το σπίτι του σκεπτόμενου Χριστιανού. Και σήμερα θέτουμε το ερώτημα πώς μπορούν οι Χριστιανοί να ανταποκριθούν στο πρόβλημα των αμβλώσεων.

Λοιπόν, πώς μπορούν οι Χριστιανοί να ανταποκριθούν σε αυτό το πρόβλημα των αμβλώσεων στην εποχή μας; Λοιπόν, προφανώς, οι χριστιανοί που πιστεύουν στη Βίβλο έχουν μια καλή βάση για να αντισταθούν στις αμβλώσεις. Ρίξτε μια ματιά στο ραδιοφωνικό podcast της Trinity και στο ιστολόγιο Trinity Insight για περισσότερα σχετικά με αυτό. Ποια είναι όμως κάποια άλλα καλά επιχειρήματα κατά της άμβλωσης;

Λοιπόν, πρώτα είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι συμβαίνει τη στιγμή της σύλληψης. Συχνά ακούμε ότι τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες αυτό που έχουμε δεν είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ανθρώπινη ζωή, αλλά αυτό είναι προφανώς ψευδές. Το βιολογικό υλικό από την ανθρώπινη μητέρα είναι ανθρώπινο βιολογικό υλικό όπως και το βιολογικό υλικό από τον πατέρα, και ο συνδυασμός αυτού του υλικού οδηγεί σε νέο ανθρώπινο βιολογικό υλικό. Τώρα αφού το βιολογικό υλικό είναι εξ ορισμού ζωή, τη στιγμή της σύλληψης έχουμε νέα ανθρώπινη ζωή.

Το ερώτημα απλώς γίνεται σε ποιο σημείο, αν ποτέ, είναι εντάξει να τερματιστεί η ανθρώπινη ζωή. Μια από τις αγαπημένες μου περιπτώσεις ονομάζεται το επιχείρημα SLED, ή έλκηθρο, που δόθηκε από τον Stephen Schwartz.

Το S σημαίνει μέγεθος. Είναι εντάξει να τερματίζεται η ανθρώπινη ζωή με βάση το μέγεθος; Σαφώς και όχι. Η εξάχρονη κόρη μου είναι πολύ μικρότερη από εμένα, όπως και τα άτομα με αναπηρίες που εμποδίζουν την ανάπτυξή τους σε μέγεθος, αλλά δεν θεωρούμε αυτά τα άτομα λιγότερο ανθρώπινα ή δεν λέμε ότι είναι πιο αποδεκτό να τα τερματίσουμε.

Το L σημαίνει επίπεδο ανάπτυξης. Δεν είναι εντάξει να τερματίζεται η ανθρώπινη ζωή επειδή είναι λιγότερο ανεπτυγμένη, καθώς και η τρίχρονη κόρη μου είναι λιγότερο ανεπτυγμένη από την εξάχρονη κόρη μου, η οποία είναι λιγότερο ανεπτυγμένη από τη γυναίκα μου. Και πάλι, δεν θα λέγαμε ότι είναι πιο εντάξει να βάλω τέλος στη ζωή κάποιας από τις ανθρώπινες κόρες μου.

Το Ε είναι για περιβάλλον. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι, εφόσον τα αγέννητα βρίσκονται στο περιβάλλον της μήτρας, επιτρέπεται η διακοπή τους, αλλά σε κανέναν άλλο τομέα δεν λέμε ότι το περιβάλλον κάποιου αλλάζει την αξία τους. Δεν θα το λέγαμε για κάποιον που ζει σε άλλη χώρα.

Το D σημαίνει εξάρτηση. Δεδομένου ότι τα αγέννητα εξαρτώνται από κάποιον ή κάτι άλλο, μπορεί να τερματιστούν, μπορεί να πουν κάποιοι, αλλά με αυτή τη λογική όποιος παίρνει ινσουλίνη ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο που τα κρατά στη ζωή είναι λιγότερο πολύτιμος κάποιος άλλος.

Με απλά λόγια, τα τυπικά επιχειρήματα υπέρ της άμβλωσης αποτυγχάνουν. Ρίξτε μια ματιά στο ιστολόγιο και το podcast για αυτά τα ζητήματα στο Trinity Insight επισκεπτόμενοι το TrinitySem.edu σήμερα, ώστε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε την πίστη σας ως σκεπτόμενος Χριστιανός.

Schreibe einen Kommentar