Πώς να κρατήσετε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη σελίδα σας

0
Πώς να κρατήσετε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη σελίδα σας
Η δημιουργία επισκεψιμότητας στη σελίδα σας είναι αρκετά δύσκολη, αλλά τι γίνεται αν σας πω ότι αυτό είναι μόνο μέρος της μάχης;

Η διαδικτυακή κίνηση είναι άχρηστη εκτός και αν έχει ως αποτέλεσμα κάποιου είδους ενέργεια.

Αυτές οι ενέργειες μπορεί να ποικίλλουν. Αυτά μπορεί να είναι να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα για να συνεχίσετε την περιήγηση στον ιστότοπο, να μοιραστείτε τη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αγοράσετε κάτι χρησιμοποιώντας παροτρύνσεις για δράση στη σελίδα, να εγγραφείτε στη λίστα email σας κ.λπ.

Αυτές οι ενέργειες αναφέρονται συνήθως ως αφοσίωση στη σελίδα.

Μια αφοσίωση στη σελίδα είναι οτιδήποτε μπορεί να επιλέξει ο χρήστης του ιστότοπου να κάνει στη σελίδα αντί να βγει αμέσως από αυτήν.

Στην πραγματικότητα, μια αφοσίωση στη σελίδα είναι επίσης η κύλιση της σελίδας για προβολή της, οι αναγνώστες και η εκ νέου ανάγνωση περιεχομένου στη σελίδα, ακόμη και το «καρφίτσωμα» της καρτέλας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να τη διαβάσετε προσεκτικά αργότερα.

Η αφοσίωση είναι πάντα ο στόχος οποιασδήποτε σελίδας, επειδή αναζητούμε οι σελίδες προορισμού μας να ενεργοποιούν σχεδόν οποιαδήποτε ενέργεια, αντί να στέλνουμε αμέσως αυτά τα κλικ που αποκτήθηκαν με κόπο.

Πώς να κρατήσετε λοιπόν περισσότερους ανθρώπους αφοσιωμένους στη σελίδα σας; Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να φροντίσετε:

1. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας φορτώνει γρήγορα

Πάνω απ ‚το μισό των χρηστών ιστοτόπων για κινητά εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο εάν οι σελίδες χρειάζονται περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτωθούν.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύετε να χάσετε το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας που κερδίζετε με κόπο, μόνο και μόνο επειδή ο ιστότοπός σας είναι αργός.

Με άλλα λόγια, η ταχύτητα του ιστότοπου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε και να διορθώσετε. Το Google Search Console προσφέρει λεπτομερείς και δωρεάν αναφορές καλύπτοντας την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπού σαςοπότε φροντίστε να ελέγξετε τις βαθμολογίες σας.

Ευτυχώς υπάρχουν πρόσθετα και εργαλεία που σας βοηθούν να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά έργα ανάπτυξης.

Επιπλέον, δοκιμάστε να φορτώσετε τον ιστότοπό σας στις δικές σας κινητές συσκευές για να βεβαιωθείτε ότι είναι εύχρηστος και αναγνώσιμος.

2. Βεβαιωθείτε ότι η επικεφαλίδα σας τραβήξει τα βλέμματα και προκαλεί την περιέργεια

Το έχετε ακούσει πολύ μέχρι τώρα, «Ο τίτλος είναι το πιο σημαντικό μέρος κάθε κειμένου…»

Και έχουμε ήδη καλύψει αυτό, «Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή…»

Η επικεφαλίδα περιεχομένου του άρθρου σας πρέπει να πείσει το κοινό σας για την αξία του. Από τον τίτλο και μόνο, θα πρέπει να μπορούν να προσδιορίσουν γιατί το περιεχόμενο είναι σημαντικό και τι θα χάσουν αν δεν διαβάσουν το άρθρο σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα αντίκτυπο με «πώς να κάνετε» ή λίστες. Αυτές οι μορφές περιεχομένου παρέχουν στο κοινό σας γρήγορες, εύπεπτες πληροφορίες που είναι πιθανό να μείνουν στο μυαλό τους.

Το να κάνετε ερωτήσεις στον τίτλο και στους υποτίτλους σας είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε την περιέργεια.

Οι ερωτήσεις λειτουργούν ως τίτλοι τόσο καλά επειδή τις απαντάμε αυτόματα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην απαντήσετε σε μια ερώτηση που διαβάσατε. Αυτό το ψυχολογικό φαινόμενο αναφέρεται σε ως «ενστικτώδης επεξεργασία».

Και όταν κάνετε τον αναγνώστη να αναζητήσει μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση στο μυαλό του, είναι πολύ πιο πιθανό να δει την αξία που μπορείτε να προσφέρετε και να συνεχίσει να διαβάζει.

Text Optimizer είναι ένα δροσερό εργαλείο που σας βοηθά να βρείτε δημοφιλείς ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ερωτήσεις για να δημιουργήσετε την κύρια επικεφαλίδα του άρθρου σας, καθώς και τους υπότιτλους που χρησιμοποιείτε για τη δομή του περιεχομένου σας:

Εικόνα 5

Για τις βασικές αρχές SEO, δοκιμάστε Διευθύνων Σύμβουλος Web που προσφέρουν ένα εύχρηστο βοηθός περιεχομένου που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τον τίτλο και τις επικεφαλίδες της σελίδας:

Εικόνα 6

Συμπεριλαμβανομένου την επωνυμία σας στον τίτλο της σελίδας μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα, καθώς μπορεί να δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Απλά φροντίστε να έρχεται στο τέλος του τίτλου, ώστε να ξεκινά με το μοναδικό μέρος.

Επιπλέον, ο χώρος στο πάνω μέρος είναι πολύ σημαντικός, ειδικά σε κινητές συσκευές, επομένως βεβαιωθείτε ότι η επικεφαλίδα του άρθρου σας φορτώνεται πρώτα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεών σας.

3. Προσθήκη ενεργοποίησης αφοσίωσης: βίντεο, CTA κ.λπ.

Τα βίντεο είναι καθολικοί κανόνες αφοσίωσης. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ποια είναι η αξία ενός βίντεο για την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας;

Ένα σχετικό με τα συμφραζόμενα βίντεο σε μια σελίδα μπορεί να κάνει θαύματα στην απόδοσή του. Ένα χρήσιμο βίντεο είναι ισχυρίστηκε να αυξήσει τις μετατροπές κατά 86%.

Με απλά λόγια, τα βίντεο αντικαθιστούν τον χρόνο που απαιτείται για την ανάγνωση κειμένου και σελίδων εγγράφων. Όταν τα βίντεο γίνονται καλά, οι επισκέπτες πατούν το κουμπί αναπαραγωγής και μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται. Ένα διαδικτυακό βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει να διαφημίσετε πόσο καλό είναι το προϊόν σας, χωρίς να χρειάζεται μακροσκελές κείμενο και πολλές λέξεις. Σε ένα βίντεο μπορείτε να δείξετε πόσο καλό είναι το προϊόν επειδή οι άνθρωποι μπορούν να δουν πώς λειτουργεί, πώς φαίνεται και πώς αποδίδει.

Σημείωση: Κατά την ενσωμάτωση βίντεο, βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας, επειδή το περιεχόμενο τρίτων τείνει να επιβραδύνει τις σελίδες. Αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τεμπέλης-φόρτωση για τα ενσωματωμένα βίντεό σας για να μην καταστρέψουν την απόδοση της σελίδας σας.

Ομοίως, οι παροτρύνσεις για δράση με βάση τα συμφραζόμενα μπορούν επίσης να προσελκύσουν τους αναγνώστες σας και να τους ενθαρρύνουν να ακολουθήσουν τις διοχετεύσεις μετατροπής σας. Για ένα παράδειγμα που έγινε καλά, δείτε το ιστολόγιο Hubspot που κάνει τέλεια τα συμφραζόμενα CTA:

Εικόνα

συμπέρασμα

Η δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου είναι τέχνη και όχι επιστήμη. Τελικά εξαρτάται από το πόσο χρήσιμο είναι το περιεχόμενό σας και πόσο καλά δομείτε το περιεχόμενό σας. Τα παραπάνω τρία βήματα θα είναι χρήσιμα μόνο εάν το αντίγραφό σας είναι πραγματικά καλά κατασκευασμένο. Η ποιότητα περιεχομένου έρχεται πάντα πρώτη!

Schreibe einen Kommentar