Πώς εξελίσσεται και επεκτείνεται το Mobile Marketing

1
Πώς εξελίσσεται και επεκτείνεται το Mobile Marketing

Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται ψηφιακά, οι κινητές συσκευές είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά κανάλια μάρκετινγκ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο σημαντικό να έχετε απλώς μια στρατηγική μάρκετινγκ για κινητά, αλλά να αναβαθμίζετε συνεχώς τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ για να παραμένετε στην κορυφή των σύγχρονων τάσεων.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, το ίδιο κάνει και το mobile marketing. Υπάρχουν συνεχώς νέες τάσεις στα κινητά που εξελίσσονται και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα τηλέφωνά τους και τις επωνυμίες που τους κάνουν μάρκετινγκ. Και αν η επωνυμία σας δεν συμβαδίζει με αυτές τις τάσεις, μπορεί γρήγορα να μείνει πίσω και να χάσει νέες ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και προσέλκυση νέων πελατών.

Γιατί το Mobile Marketing είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των περισσότερων καταναλωτών σήμερα. Τόσο μεγάλο μέρος της ημέρας μας περιστρέφεται γύρω από τα τηλέφωνά μας. Έχουν γίνει το απόλυτο πολυεργαλείο που μας βοηθά σχεδόν σε οτιδήποτε κάνουμε.

Τα κινητά μας τηλέφωνα είναι ένα μέσο επικοινωνίας, μια κάμερα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης. Μας βοηθούν να ολοκληρώσουμε εργασίες εργασίας, μας προσφέρουν ψυχαγωγία, μας βοηθούν να πλοηγηθούμε και μας κρατούν οργανωμένους. Αντιπροσωπεύουν μια τεράστια πηγή πληροφοριών και γνώσης, καθώς και ένα εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου που μας επιτρέπει να ψωνίζουμε σχεδόν για οτιδήποτε.

Και καθώς η πλειονότητα των πελατών χρησιμοποιεί τα τηλέφωνά τους σχεδόν για τα πάντα, ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε μαζί τους και να τους δείξετε ότι νοιάζεστε είναι να έχετε μια ποιοτική στρατηγική μάρκετινγκ για κινητά που καλύπτει τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα σήμερα, υπάρχουν συνεχώς νέες τάσεις που εμφανίζονται και είναι σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή αυτών των τάσεων εάν θέλετε να συνεχίσετε να προσελκύετε νεότερες και νεότερες γενιές καταναλωτών.

Τάσεις μάρκετινγκ για κινητά που πρέπει να ακολουθήσετε

Όσον αφορά τα κινητά, πρέπει να παραμείνετε προσεκτικοί. Το κινητό αλλάζει διαρκώς και από τη στιγμή που θα αρχίσετε να αισθάνεστε άνετα με μια νέα πλατφόρμα ή δυνατότητα, πιθανότατα υπάρχει ήδη κάτι καινούργιο στο οποίο μπαίνουν οι χρήστες.

Μετά την πανδημία, τα κινητά αύξησαν ακόμη περισσότερο το παιχνίδι τους καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνά τους από ό,τι συνήθως ενώ ήταν κολλημένοι στο σπίτι — αλλά αυτή η τάση δεν είναι πιθανό να εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα, αυτή η ανοδική δυναμική για κινητά είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς οι δυνατότητες για κινητά και το μάρκετινγκ για κινητά γίνονται ακόμη πιο προηγμένες.

Νέες πλατφόρμες

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναβαθμίζονται συνεχώς και αναβαθμίζονται. Οι υπάρχουσες πλατφόρμες προσθέτουν πάντα νέες δυνατότητες και οι νέες πλατφόρμες φαίνεται να εμφανίζονται από το πουθενά. Αλλά είναι σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή αυτών των αλλαγών, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα κύρια πράγματα για τα οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Το TikTok, για παράδειγμα, έγινε τεράστια επιτυχία κατά την πανδημία και γίνεται γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παραμείνετε με τη ζώνη άνεσής σας και τις εφαρμογές με τις οποίες είστε ήδη εξοικειωμένοι και με τις οποίες έχετε επιτυχία, είναι σημαντικό να αρχίσετε να δημιουργείτε παρουσία σε νέες πλατφόρμες μόλις αρχίσουν να γίνονται trend.

Mobile Commerce

Οι αγορές μέσω κινητού είναι μεγαλύτερες τώρα από ποτέ, χάρη στην πανδημία που αναγκάζει τους ανθρώπους να μένουν σπίτι. Ως εκ τούτου, η παροχή ποιοτικής εμπειρίας αγορών μέσω κινητού για τους πελάτες σας είναι απαραίτητη. Καθώς οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να ερευνούν επωνυμίες και να ψωνίζουν από τα τηλέφωνά τους, είναι πιθανό να συνεχίσουν να το κάνουν λόγω ευκολίας.

Η κατοχή μιας τοποθεσίας από τούβλα και κονίαμα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, αλλά οι επωνυμίες πρέπει να αρχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις εμπειρίες αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου, εάν θέλουν να συνεχίσουν να προσελκύουν τη σημερινή γενιά πελατών που είναι πιο έξυπνη για κινητές συσκευές.

Push Notifications

Οι ειδοποιήσεις push στο κινητό κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, αλλά οι ειδοποιήσεις push που ενεργοποιούνται είναι κάτι νεότερο και πιο ωφέλιμο. Αρχικά, οι ειδοποιήσεις push θα εμφανίζονταν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια. Ως εκ τούτου, έγιναν ενοχλητικοί για τους πελάτες και δεν έκαναν τόσο καλό.

Με τις εξελίξεις, ωστόσο, οι ειδοποιήσεις push έχουν αναβαθμιστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν μόνο το κατάλληλο κοινό την κατάλληλη στιγμή, καθιστώντας τις πιο αποτελεσματικές. Καθώς η χρήση των κινητών αυξάνεται τα τελευταία δύο χρόνια, οι ενεργοποιημένες ειδοποιήσεις push γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες και έχουν δείξει ότι αυξάνουν τα ποσοστά κλικ και μετατροπών.

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει εφαρμογές σε πολλές βιομηχανίες και κανάλια. Αλλά γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο στον τομέα του μάρκετινγκ για κινητά. Οι εφαρμογές και οι πλατφόρμες για κινητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν Συστήματα που λειτουργούν με AI για να δημιουργήσετε καλύτερες εμπειρίες χρήστη χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση για τον εντοπισμό λέξεων και τάσεων στις αναρτήσεις και τα σχόλια των χρηστών.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της στρατηγικής δεδομένων μιας επωνυμίας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να βελτιώσει τη στρατηγική μάρκετινγκ για κινητά. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιστοποιήσει την ανάλυση δεδομένων, επιτρέποντας στις επωνυμίες να συλλέγουν και να αναλύουν πιο εύκολα δεδομένα για να κατανοήσουν καλύτερα τη δραστηριότητα των πελατών τους σε κινητές συσκευές. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να προσφέρει πληροφορίες που επιτρέπουν στις επωνυμίες να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο στοχεύουν αυτούς τους χρήστες.

Επαυξημένη πραγματικότητα (AR)

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), μια άλλη προηγμένη τεχνολογία, χρησιμοποιείται επίσης σήμερα από τις επιχειρήσεις για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους μάρκετινγκ. Όπως η εικονική πραγματικότητα (VR), το AR είναι μια ψηφιακή διαδραστική εμπειρία. Ωστόσο, διαφέρει από την εικονική πραγματικότητα επειδή παρέχει μια επαυξημένη εμπειρία ενός πραγματικού περιβάλλοντος και όχι ενός εξ ολοκλήρου ψηφιακά προσομοιωμένου περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κάποιος ψώνιζε για νέα έπιπλα — μπορεί να κρατήσει ψηλά το τηλέφωνό του και να δει το σαλόνι του με την κάμερά του και η εφαρμογή AR θα μπορούσε στη συνέχεια να του δείξει πώς θα έμοιαζαν διάφορα έπιπλα στο δωμάτιο.

Μάρκετινγκ AR είναι ακόμα νέο και δεν είναι ευρέως διαθέσιμο, αλλά γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Το AR επιτρέπει στις επωνυμίες να δημιουργήσουν μια πιο διαδραστική εμπειρία πελάτη και δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να βλέπει πιο εύκολα τα πράγματα που θέλει να ψωνίσει σαν να στέκονταν ακριβώς εκεί μπροστά από το αντικείμενο στην πραγματική ζωή.

Τελικές σκέψεις: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν τις τάσεις για κινητά για να βελτιώσουν το μάρκετινγκ τους

Καθώς τα κινητά αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς, το πρώτο βήμα για να αξιοποιήσετε τις τάσεις για κινητά είναι να έχετε μια αφοσιωμένη ομάδα μάρκετινγκ για κινητά. Το κινητό είναι πολύ σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ σήμερα και αν δεν έχετε μια ομάδα που μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτό, πιθανότατα θα χάσετε πολλές ευκαιρίες.

Η επωνυμία σας θα πρέπει επίσης να ερευνά συνεχώς τις τάσεις για κινητά, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το μάρκετινγκ για κινητά είναι να παρακολουθείτε τις τάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο στόχος είναι να προλάβετε το παιχνίδι αντί να ακολουθείτε πάντα αυτό που όλοι οι άλλοι ήδη κάνουν και κάνουν για λίγο.

Schreibe einen Kommentar