Πότε είναι η ώρα να ενημερώσετε την τεχνική ψηφιακού μάρκετινγκ

0
Πότε είναι η ώρα να ενημερώσετε την τεχνική ψηφιακού μάρκετινγκ

Τι κάνετε όταν η στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ δεν παράγει πλέον θετικά αποτελέσματα;

Ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να κάνετε ενημερώσεις στις τεχνικές σας. Η συνεχής προσαρμογή της στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε σχετικοί με το κοινό-στόχο σας και να διατηρήσετε την κατάστασή σας ως πρωτοπόροι στον κλάδο σας.

Έχουμε μερικές συμβουλές για να εξετάσετε τις τρέχουσες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ και να κάνετε ενημερώσεις όταν είναι απαραίτητο. Αλλά πρώτα, ας αγγίξουμε εν συντομία γιατί είναι απαραίτητη η ενημέρωση των τεχνικών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Γιατί είναι σημαντικό να ενημερώνετε τις τεχνικές σας ψηφιακού μάρκετινγκ

Με απλά λόγια, η ενημέρωση των τεχνικών ψηφιακού μάρκετινγκ είναι σημαντική, επειδή οι μέθοδοι που χρησιμοποιείτε τώρα δεν πρόκειται να παράγουν αποτελέσματα για πάντα. Εάν αμελήσετε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στη στρατηγική σας, κινδυνεύετε με ασυνεπή – ή ανύπαρκτα – αποτελέσματα.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι το μάρκετινγκ σας συμβαδίζει με τις τάσεις, επειδή πρέπει να παραμείνετε σχετικοί με το κοινό-στόχο σας. Οι προτιμήσεις των πελατών αλλάζουν, επομένως αφήστε τους πελάτες να αποφασίσουν τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Η εμπειρία του πελάτη μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την απόδοση της εταιρείας σας, επομένως είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Πώς να εξετάσετε την επιτυχία της στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ

Έχοντας κατά νου τη σημασία της ενημέρωσης των τεχνικών ψηφιακού μάρκετινγκ, ας δούμε μερικές συμβουλές για να εξετάσουμε την επιτυχία της τρέχουσας στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

Δείτε τα Δεδομένα

Για να αξιολογήσετε την επιτυχία της τρέχουσας στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ, πρέπει να κλίνετε στα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων σας. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία μπορούν να σας δώσουν ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι με όλες τις τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Ανακαλύψτε τα δεδομένα που συλλέξατε για τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, το περιεχόμενο, τις καμπάνιες και τις τακτικές σας. Χρησιμοποιήστε εργαλεία λήψης αποφάσεων, σαν δέντρο αποφάσεων, για να σας βοηθήσει να αναλύσετε τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, τη δέσμευση και τον τρόπο με τον οποίο οι αποφάσεις περιεχομένου σας ωφελούν τη γενική στρατηγική σας. Περιγράψτε βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) για να παρακολουθείτε και να αξιολογείτε όσο περνά ο καιρός.

Ψάξτε για την απόδοση της επένδυσής σας (ROI)

Εάν δεν λαμβάνετε σταθερή απόδοση επένδυσης (ROI) με τις τεχνικές σας, είναι σαφής ένδειξη ότι η στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ δεν είναι τόσο επιτυχημένη όσο θα μπορούσε να είναι. Θέλετε τα χρήματα και οι πόροι που βάζετε πίσω από μια τεχνική ψηφιακού μάρκετινγκ να παράγουν κάτι σημαντικό.

Προσδιορίστε τις στρατηγικές που παράγουν σημαντική απόδοση επένδυσης (ROI) και εκείνες που δεν παράγουν. Με εκείνα που δεν σας προσφέρουν αξιοπρεπή απόδοση, σκεφτείτε να κάνετε ενημερώσεις ή να τις ακυρώσετε εντελώς.

Σκεφτείτε πώς έχει εξελιχθεί το κοινό σας

Γνωρίζετε ότι η στρατηγική σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι επιτυχής όταν το κοινό-στόχος σας αλληλεπιδρά συνεχώς μαζί σας και μετατρέπεται λόγω αυτού. Αλλά όταν η αφοσίωση και οι μετατροπές αρχίζουν να μειώνονται, κάτι δεν λειτουργεί πλέον με τη στρατηγική σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το κοινό σας έχει εξελιχθεί. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς έχει εξελιχθεί το κοινό σας και πώς αυτό έχει επηρεάσει τη δέσμευσή του με τις τεχνικές σας ψηφιακού μάρκετινγκ.

Επισκεφτείτε ξανά το κοινό-στόχο σας. Έχουν αλλάξει οι ανάγκες, τα θέλω, οι αξίες και οι επιθυμίες τους; Εάν ναι, αλλάζει αυτό το είδος περιεχομένου που καταναλώνουν και τον τρόπο με τον οποίο ασχολούνται με αυτό; Τους αναγκάζει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε νέα ψηφιακά κανάλια; Δώστε προσοχή στις κοινωνικές πρωτοβουλίες των πελατών και σε άλλες αξίες που μπορεί να εμπλακούν και να ρέουν κατά τη διάρκεια των ετών. Προσπαθήστε να ταιριάξετε αυτήν την ενέργεια.

Βέλτιστες πρακτικές για την ενημέρωση αναποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενημερώσετε τις παρωχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ. Αλλά αυτές οι βέλτιστες πρακτικές θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάποια χωρητικότητα, ανεξάρτητα από τη διαδρομή σας.

Κάντε ενημερώσεις σταδιακά

Το κοινό-στόχο σας θα χρειαστεί χρόνο για να επεξεργαστεί τις ενημερώσεις που κάνετε στις τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Το να ρίχνετε κάθε ενημέρωση που θέλετε να κάνετε στο κοινό σας ταυτόχρονα δεν είναι καλή ιδέα. Αντίθετα, διαθέστε τις ενημερώσεις σας σταδιακά ή σε διάφορες χρονικές στιγμές.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούσατε κυρίως περιεχόμενο σύντομης μορφής στο ιστολόγιό σας, αλλά τώρα θέλετε να συμπεριλάβετε τακτικά μεγαλύτερο, αειθαλές περιεχόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να εισάγετε ένα κομμάτι περιεχομένου μεγάλης μορφής κάθε εβδομάδα για να δείτε πώς το λαμβάνει το κοινό σας. Στη συνέχεια, εάν λαμβάνετε καλά αποτελέσματα και σχόλια, προσθέστε άλλο ένα κομμάτι την εβδομάδα κ.ο.κ.

Εξασφαλίστε τη συνέπεια της επωνυμίας

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κάνετε ενημερώσεις και το κοινό-στόχος σας δεν αναγνωρίζει ότι η επωνυμία σας τις κάνει. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνδέσουν τις αλλαγές που κάνετε με το ψηφιακό μάρκετινγκ — είτε πρόκειται για νέο περιεχόμενο, πλατφόρμες ή εικόνες.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ενημερώσετε το δικό σας σχέδια email για καλύτερα αποτελέσματα από τις καμπάνιες σας, βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο, τα χρώματα της επωνυμίας και ο τόνος σας εξακολουθούν να είναι αναγνωρίσιμα. Εάν προσθέτετε μια νέα πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ, χρησιμοποιήστε την ίδια ταυτότητα επωνυμίας με τις άλλες πλατφόρμες σας. Εάν ενημερώνετε τη στρατηγική περιεχομένου σας για να δημιουργήσετε αειθαλές περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι η προσωπικότητα της επωνυμίας σας και τα οπτικά στοιχεία παραμένουν συνεπή.

Δώστε προσοχή στον τρόπο λήψης των ενημερώσεών σας

Το νόημα της πραγματοποίησης αυτών των ενημερώσεων στις τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ είναι η καλύτερη σύνδεση με το κοινό-στόχο σας. Η γνώμη και οι αντιδράσεις τους στις ενημερώσεις σας έχουν σημασία. Εστιάστε στον τρόπο με τον οποίο το κοινό-στόχος σας αντιδρά στις ενημερώσεις ψηφιακού μάρκετινγκ.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για να δείτε την απόδοση του περιεχομένου σας σε κάθε πλατφόρμα. Συγκεντρώστε άμεσα σχόλια από το κοινό-στόχο σας. Και χρησιμοποιήστε πράγματα όπως εργαλεία κοινωνικής ακρόασης για να δείτε τι λένε οι άλλοι για το περιεχόμενο, την επωνυμία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ και οι πόροι σας χρησιμοποιούνται με σύνεση, όταν δίνετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το κοινό-στόχος σας λαμβάνει τις ενημερώσεις στις στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

συμπέρασμα

Οι τρέχουσες τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ δεν πρόκειται να παράγουν αποτελέσματα για πάντα. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, πρέπει να αναγνωρίσετε πότε είναι ώρα να κάνετε ενημερώσεις και να τις πραγματοποιήσετε πραγματικά. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές για να κάνετε και τα δύο αποτελεσματικά.

Schreibe einen Kommentar