Πρόεδρος του STCL Houston Black Alumni Chapter Passes Baton – South Texas College of Law Houston

2
Πρόεδρος του STCL Houston Black Alumni Chapter Passes Baton – South Texas College of Law Houston

Δικηγόρος δεύτερης σταδιοδρομίας Ron Haggerty ’96 παρακολούθησε νομική σχολή με μερική απασχόληση στο South Texas College of Law Houston ενώ εργαζόταν σε μια μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

«Ήμουν μηχανολόγος μηχανικός, εργαζόμουν ως διευθυντής επιχειρήσεων σε μια εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας», είπε ο Χάγκερτι. «Σε λίγα χρόνια, από τύπος που δούλευε σε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, έγινα ένας τύπος που δούλευε σε συμφωνίες για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας».

Ένα υπόβαθρο στην επιστήμη έκανε τον Haggerty τον ιδανικό υποψήφιο για να γίνει δικηγόρος ευρεσιτεχνίας και πνευματικής ιδιοκτησίας. Αφού πέρασε το μπαρ, βρέθηκε στο νομικό τμήμα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που εργαζόταν, φτάνοντας τελικά στη θέση του Βοηθού Γενικού Συμβούλου. Ως εταιρικός δικηγόρος στην πρώτη γραμμή των ενεργειακών επιχειρήσεων, συμβουλεύτηκε την ανάπτυξη και την κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας και αγωγών και βυθίστηκε σε διεθνή ταξίδια και εργασίες συναλλαγών.

«Το STCL Houston μου επέτρεψε να βιώσω τη δυνατότητα αλλαγής της καριέρας του πτυχίου νομικής», είπε. «Ωστόσο, είχα μια μεγάλη καμπύλη μάθησης όταν ξεκίνησα το ταξίδι. Ως μη παραδοσιακός μαθητής, έπρεπε να ξαναμάθω πώς να μελετώ και να δίνω εξετάσεις». Ως απόφοιτος του πανεπιστημίου Prairie View A&M, ενός ιστορικά μαύρου ιδρύματος, ο Χάγκερτι δεν είχε πάει ποτέ σε σχολείο κατά κύριο λόγο λευκών. «Έπρεπε να μάθω πώς να πλοηγούμαι σε αυτό το νέο περιβάλλον».

Θυμόμενος πώς ένιωθε να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, ο Haggerty είναι αφοσιωμένος στο να βοηθά άλλους να μάθουν να πλοηγούνται σε άγνωστα νερά και να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Συμμετείχε στη δημιουργία του Κεφαλαίου Μαύρων Αποφοίτων της Ένωσης Αποφοίτων (BAC) το 2016 και έγινε πρόεδρός του το 2017.

«Ήθελα να χρησιμοποιήσω το σύνολο των δεξιοτήτων και τα ταλέντα μου για να βοηθήσω άλλους, δημιουργώντας παράλληλα μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να φέρουν μια διαφορετική οπτική στο STCL Houston», είπε. Τα μέλη της BAC έχουν υπηρετήσει σε επιτροπές αναζήτησης και έχουν συμβουλεύσει την ηγεσία για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Χάγκερτι πιστεύει ότι η πιο σημαντική συνεισφορά του ως πρόεδρος του BAC ήταν η δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους φοιτητές που βρίσκονται «στη χώρα του κανενός» μεταξύ της απόκτησης του πτυχίου νομικής και της επιτυχίας στις εξετάσεις δικηγόρων. «Μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή. Δεν είσαι πια φοιτητής και δεν είσαι ακόμη δικηγόρος», είπε. «Σπουδάζεις για τις εξετάσεις δικηγορίας. Η οικονομική σας βοήθεια εξαντλείται και υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να πληρώσετε. Μπορέσαμε να κινητοποιήσουμε τα μέλη της BAC να προσφέρουν γενναιόδωρα.”

Ένας ντόπιος Χιούστον από το Σάνισαϊντ, ο Χάγκερτι πιστώνει στους γονείς του το πάθος του για τη δημόσια υπηρεσία. Ο πατέρας του ήταν πρώτης τάξεως μηχανικός και πρωτοπόρος στα πολιτικά δικαιώματα που μήνυσε επιτυχώς τον εργοδότη του και κέρδισε το δικαίωμα των Αφροαμερικανών να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και να προσληφθούν. Η μητέρα του ήταν επιχειρηματίας που είχε ένα επιτυχημένο κομμωτήριο και πάντα τον ενθάρρυνε να «κάνει το κομμάτι του».

«Έλαβα πολλή ενθάρρυνση και υποστήριξη από τους γονείς μου, με λόγια και με παράδειγμα», είπε.

Ο Χάγκερτι, τώρα σόλο επαγγελματίας, σχεδιάζει να συνεχίσει να συμμετέχει στο BAC ως ο αμέσως προηγούμενος πρόεδρος και να προσφέρει σταθερότητα στον οργανισμό καθώς λαμβάνει χώρα η μετάβαση στη νέα ηγεσία. «Θα είμαι ακόμα διαθέσιμος να συναντηθώ με φοιτητές και αποφοίτους για να τους ενημερώσω ότι ανήκουν, μπορούν να το κάνουν και θα αποφασίσουν πώς θα είναι η επιτυχία καθώς επιδιώκουν την καριέρα τους».

Schreibe einen Kommentar