Ο νέος ανώτερος διευθυντής της DEI φέρνει δύο δεκαετίες εμπειρίας σε βασικό ρόλο – South Texas College of Law Houston

6
Ο νέος ανώτερος διευθυντής της DEI φέρνει δύο δεκαετίες εμπειρίας σε βασικό ρόλο – South Texas College of Law Houston

Donna M. Davis, J.D. — ονομάστηκε πρόσφατα ανώτερη διευθύντρια για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη στο Benny Agosto, Jr. Diversity Center στο South Texas College of Law Houston — είπε ότι έμαθε την αξία της εκπαίδευσης, την υψηλή εργασιακή ηθική, την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία νωρίς στη ζωή από τη μαμά και τον μπαμπά της.

«Δημιουργούσαν υποδειγματική ηγεσία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή και απαιτούσαν την αριστεία με αγάπη», είπε ο Ντέιβις. «Μας έδειξαν τι ήταν πιο σημαντικό στη ζωή: πίστη, οικογένεια, σκληρή δουλειά, επικοινωνία, εξυπηρέτηση στην κοινότητα και να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους ανθρώπους – όχι απλώς να το λένε, αλλά να το δείχνουν. Το να μεγάλωσα κάτω από αυτό το είδος θετικής ηγεσίας ήταν καθοριστικό για να με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι».

Στον τρέχοντα ρόλο της, τον οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023, η Davis επικεντρώνεται στο στρατηγικό όραμα της DEI, τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, τον προγραμματισμό και τις εσωτερικές ευκαιρίες συνεργασίας για τη νομική σχολή. Συμμετέχει σε όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων μέσω του Benny Agosto, Jr. Diversity Center και εκτελεί την αποστολή να εκπαιδεύσει τα μέλη της κοινότητας των νομικών σχολών σε θέματα που σχετίζονται με το DEI, την πρόσβαση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας αλληλεπιδρούν στο νομικό επάγγελμα με πελάτες από ποικίλα διαφορετικά υπόβαθρα», είπε ο Ντέιβις. «Και αν η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των πελατών είναι σε επίπεδο φτώχειας ή εκατομμυριούχου, και ανεξάρτητα από την εκπαίδευση, τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία ή τη γειτονιά τους – πρέπει να τους δει κανείς, να τους ακούσει και να τους κατανοήσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους μελλοντικούς δικηγόρους μας να κατανοήσουν την ποικιλόμορφη κοινότητά μας και να είμαστε σε θέση να επικαλεστούμε την ενσυναίσθηση με κάθε πελάτη».

Ο Ντέιβις εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Μήνα Μαύρης Ιστορίας του STCL Χιούστον. «Αυτή η αναγνώριση κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και βρίσκω αξία σε όλες τις αναγνωρίσεις και τους εορτασμούς των ταυτοτήτων», είπε ο Ντέιβις. «Όταν δείχνουμε υποστήριξη σε άτομα με βάση την ταυτότητά τους, βοηθά στη οικοδόμηση της κοινότητας γύρω από πολιτιστικές ικανότητες, καθώς μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Τούτου λεχθέντος, φυσικά, γιορτάζω την ταυτότητά μου 365 ημέρες το χρόνο. Όλοι ζούμε με τις κοινωνικές μας ταυτότητες όλο το χρόνο».

Ο Davis φέρνει 22 χρόνια εμπειρίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο STCL Houston και έχει αναλάβει διάφορες βασικές θέσεις σε νομικές σχολές και πανεπιστημιακά συστήματα σε εθνικό επίπεδο. Αμέσως πριν από την ένταξή της στη νομική σχολή, ήταν η DEI για ένα μεγάλο κοινοτικό σύστημα κολεγίων, παρέχοντας την τεχνογνωσία της σε επτά κολέγια και 13 κέντρα αριστείας.

Το προσωπικό της μάντρα είναι «συζήτηση πάνω από αντιπαράθεση» και προσεγγίζει τα θέματα της διαφορετικότητας, της ισότητας, της ένταξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης με τρόπο που δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο για τους ανθρώπους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. «Με ενδιαφέρει το «γιατί» και το «πώς» των προοπτικών και των συμπερασμάτων των ανθρώπων. Αυτού του είδους οι συνομιλίες ανοίγουν την πόρτα για περαιτέρω εκπαίδευση και μεγαλύτερη κατανόηση».

Προηγουμένως, ο Davis υπηρέτησε ως διευθυντής θεσμικής ισότητας και συντονιστής Title IX στο Kennesaw State University. Είναι εθνικά πιστοποιημένη ερευνήτρια πολιτικών δικαιωμάτων, αξιωματικός ποικιλομορφίας, εκτελεστικός προπονητής, σύμβουλος οργανωτικής ανάπτυξης και είναι κάτοχος πολλαπλών διορισμών στους τομείς της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης. Ο Ντέιβις είναι επίσης αναγνωρισμένος ομιλητής στους τομείς της πολιτιστικής ικανότητας, της ασυνείδητης προκατάληψης, των προνομίων, των μικροεπιθέσεων και μέλος της Εθνικής Ένωσης Αξιωματικών Διαφορετικότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπηρέτησε ως υπεύθυνη σχολής ποικιλομορφίας στο Γραφείο για τη Διαφορετικότητα, την Ένταξη και τις Ίσες Ευκαιρίες στο Case Western Reserve University, και επίσης κατείχε θέσεις στη Νομική Σχολή Thurgood Marshall στο Texas Southern University, The University of Texas School of Law, Chapman University School Νομικής και Νομικής Σχολής του Case Western Reserve University – ως επικουρική σχολή, βοηθός κοσμήτορα και διευθύντρια – και συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου με μια σειρά επαγγελματικών οργανώσεων.

Ο Ντέιβις είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Νομικής από το Southern University Law Center, Master of Science στη θετική ανάπτυξη και αλλαγή οργάνωσης από το Weatherhead School of Management στο Case Western Reserve University και πτυχίο Τεχνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Dillard.

«Είμαστε η διασταύρωση όλων των κοινωνικών μας ταυτοτήτων και ένα μωσαϊκό διαφορών», είπε ο Ντέιβις. «Δεν είμαστε μονοδιάστατοι. Όταν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε ευρύτερα τους πολλούς τρόπους με τους οποίους όλοι προσδιορίζουμε και περιγράφουμε τον εαυτό μας – και όταν ακούμε πραγματικά ο ένας τον άλλον – είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τους ανθρώπους και να σεβόμαστε τις διαφορές με τρόπο που κάνει όλους να αισθάνονται σημαντικοί και συμπεριλαμβανόμενοι».

Schreibe einen Kommentar