Η τεχνολογία μάρκετινγκ μπορεί να διευκολύνει τις δυσκολίες μιας καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

0
Η τεχνολογία μάρκετινγκ μπορεί να διευκολύνει τις δυσκολίες μιας καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το μάρκετινγκ ήταν πάντα, ουσιαστικά, ένα παιχνίδι αριθμών. Έχει να κάνει με το πόσα άτομα προσεγγίζετε και το ποσοστό αυτών που μπορείτε να μετατρέψετε από στοχευμένους υποψήφιους πελάτες σε πελάτες που πληρώνουν.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τους αριθμούς, οι έμποροι έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά εργαλείων, από παραδοσιακά μέσα μάρκετινγκ, όπως έντυπα, ραδιόφωνο και τηλεόραση, έως νέα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πλατφορμών.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι μακράν ένα από τα πιο αποτελεσματικά κανάλια μάρκετινγκ είναι αυτό του άμεσου email. Παρά τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα SMS και άλλες μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ, οι ερευνητές συνεχίζουν να διαπιστώνουν ότι οι καταναλωτές έχουν πολύ θετικές απόψεις για το μάρκετινγκ μέσω email και είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν στις προσφορές που λαμβάνονται μέσω αυτού του μέσου παρά μέσω των περισσότερων άλλων μορφών.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματά τους, οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκες και εξαιρετικά απαιτητικές. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι οι έμποροι διαθέτουν μια σειρά από εξαιρετικά αποτελεσματικά εργαλεία για να ξεπεράσουν πολλές από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της διεξαγωγής μιας εκστρατείας μάρκετινγκ μέσω email. Αυτό το άρθρο εξετάζει μερικές από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες μάρκετινγκ που είναι διαθέσιμες για να κάνετε την καμπάνια σας τόσο επιτυχημένη όσο και αποτελεσματική.

Κάνοντας ένα σχέδιο

Όταν σχεδιάζετε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email, ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο να μεταφέρει την καμπάνια από την αρχική ιδέα στην ανάλυση μετά την ολοκλήρωση.

Βεβαίως, ο κύριος στόχος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ πρέπει να είναι η μετατροπή ενός βιώσιμου δυνητικού πελάτη σε πραγματικό. Κάνοντας μια μετατροπή, Ωστόσο, απαιτεί πολύ περισσότερα από την απλή εισαγωγή του κοινού-στόχου σας στον κατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας σας.

Το απλό γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι δυνητικοί πελάτες έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο ή προσοχή να αφιερώσουν στην εταιρεία σας. Δεν πρόκειται να έχουν ούτε την ικανότητα ούτε την τάση να διεισδύσουν σε μια βιβλιοθήκη περιεχομένου για να προσδιορίσουν εάν η επιχείρησή σας πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα, ως έμπορος, ο χρόνος και η χωρητικότητά σας είναι επίσης περιορισμένοι. Είναι απλά αδύνατο να προσαρμόσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ, ή ακόμα και ένα μόνο μήνυμα μάρκετινγκ, στις μοναδικές ανάγκες κάθε μεμονωμένης προοπτικής.

Εδώ μπαίνει ο αυτοματισμός. Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI).Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτά τα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να επιταχύνουν δραματικά τη συλλογή και την επιμέλεια των ζωτικών πληροφοριών του πελάτη, αλλά και για την ανάπτυξη αυτών των πληροφοριών για τη δημιουργία εξαιρετικά εξατομικευμένου περιεχομένου email.

Επειδή αυτό το περιεχόμενο στοχεύει ειδικά στις μοναδικές ανάγκες, ενδιαφέροντα και απαιτήσεις του μεμονωμένου παραλήπτη, είναι πολύ πιο πιθανό να αποφύγετε πολλές από τις πιο σημαντικές παγίδες του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως χαμηλά ποσοστά ανοίγματος και χαμηλά κλικ.

CRM εναντίον αυτοματισμού μάρκετινγκ

Μια άλλη σημαντική πρόκληση μιας εκστρατείας μάρκετινγκ μέσω email είναι ότι οι παραδοσιακές στρατηγικές μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές για σύντομους κύκλους πωλήσεων. Για να καταλάβετε γιατί, είναι πρώτα απαραίτητο εξερευνήστε στρατηγικές CRM έναντι αυτοματισμού μάρκετινγκ.

Τα εργαλεία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) είναι γενικά σχεδιασμένα για μεγαλύτερους κύκλους πωλήσεων και προσανατολίζονται κυρίως στην καλλιέργεια μιας διαρκούς σχέσης με τον πελάτη-στόχο με την πάροδο του χρόνου.

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, ωστόσο, χρησιμοποιείται κυρίως για την πλοήγηση σε έναν συντομότερο κύκλο πωλήσεων και, κυρίως, για την ενίσχυση των ποσοστών μετατροπής. Τα εργαλεία CRM μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αρχειοθέτηση σχετικών δεδομένων που αφορούν μεμονωμένους πελάτες με σκοπό την προώθηση της εμπειρίας των πελατών και την παροχή κινήτρων αφοσίωσης.

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει την ολοκλήρωση επαναλαμβανόμενων εργασιών μάρκετινγκ, όπως η αυτοματοποιημένη διανομή καθορισμένου διαφημιστικού περιεχομένου όταν ενεργοποιείται μια προκαθορισμένη «έναρξη». Για παράδειγμα, ένα εργαλείο αυτοματισμού μάρκετινγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαφημιστική καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διευκόλυνση της διασταυρούμενης πώλησης ή της ανοδικής πώλησης σε καθορισμένα τμήματα της υπάρχουσας πελατειακής βάσης.

Μια εταιρεία αθλητικών ειδών, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο αυτοματισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ειδοποιήσει μόνο άτομα που έχουν αγοράσει έναν συγκεκριμένο τύπο ποδηλάτου βουνού για την εισαγωγή ενός νέου αξεσουάρ για ή αναβαθμισμένο μοντέλο. Χρησιμοποιώντας αυτό το αυτοματοποιημένο σύστημα, αποφεύγετε τη χρονοβόρα εργασία του να προσδιορίσετε με ακρίβεια σε ποιους πελάτες θα ισχύει αυτή η εισαγωγή νέου προϊόντος. Ταυτόχρονα, αποφεύγετε επίσης να κατακλύζετε την υπάρχουσα βάση πελατών σας με μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σχετίζονται με αυτούς, τα οποία, με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους πελάτες σας είτε να διαγραφούν από την εγγραφή τους είτε να ανακατευθύνουν όλο το περιεχόμενό σας στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή στα σκουπίδια.

Το Takeaway

Οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email είναι από τις πιο αποτελεσματικές από τις κύριες πλατφόρμες μάρκετινγκ, και συχνά δημιουργούν πολύ περισσότερες απαντήσεις από άλλες μορφές παραδοσιακών και νέων μέσων. Ωστόσο, οι καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Δεδομένης της πολυπλοκότητάς τους, μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρες και απαιτητικές. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι η τεχνολογία μάρκετινγκ μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για να ξεπεράσει πολλά από τα πιο σημαντικά εμπόδια μιας καμπάνιας email, ιδιαίτερα μέσω της χρήσης αυτοματοποίησης μάρκετινγκ και εξατομικευμένου περιεχομένου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό διασφαλίζει ότι οι έμποροι μπορούν να διατηρήσουν την προσωπική επαφή χωρίς να αφιερώνουν κάθε στιγμή στην προσαρμογή.

Schreibe einen Kommentar