Ενισχύστε το εμπορικό σήμα σας μέσω του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

10
Ενισχύστε το εμπορικό σήμα σας μέσω του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η επιχείρησή σας είναι το μωρό σας. Λατρεύετε τη δουλειά σας και νιώθετε τεράστια υπερηφάνεια για την παροχή του καλύτερου προϊόντος και της μεγαλύτερης εμπειρίας πελάτη ποτέ. Γνωρίζετε ότι η εταιρεία σας βρίσκεται στο κεφάλι και στους ώμους πάνω από τις υπόλοιπες, αλλά πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες-στόχοι σας το γνωρίζουν και αυτοί;

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η απάντηση βρίσκεται στο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν λίγα εργαλεία πιο ισχυρά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενίσχυση της επωνυμίας της επιχείρησής σας. Διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καλλιέργεια μιας επωνυμίας στην οποία το κοινό-στόχος σας απλά δεν μπορεί να αντισταθεί.

Συστήστε τον εαυτό σας και πείτε την ιστορία σας

Δεν χρειάζεται να είστε μια επωνυμία παλαιού τύπου ή μια πολυεθνική εταιρεία για να κάνετε την αναγνώριση της επωνυμίας ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μάρκετινγκ. Ακόμα κι αν είστε μια επιχείρηση, μπορείτε και πρέπει να καλλιεργήσετε μια μοναδική και αναγνωρίσιμη ταυτότητα επωνυμίας.

Ένα ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη της προσωπικής ή/και εταιρικής σας επωνυμίας είναι εκεί που ξεκινούν πάντα οι σχέσεις: Με μια συναρπαστική εισαγωγή.

Χρησιμοποιήστε τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε το κοινό-στόχο σας να εξοικειωθεί με εσάς και την επιχείρησή σας. Πείτε την ιστορία του ποιος είστε και πώς γεννήθηκε η επιχείρησή σας.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι, τελικά, να ανταποκρινόμαστε σε αφηγήσεις. Χρειαζόμαστε χαρακτήρες για να σχετιστούμε και πλοκές για να εμπλακούμε.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η ιστορία σας πρέπει να ευθυγραμμιστεί με το σκοπό. Μην πνίγετε το κοινό σας σε βιογραφικά στοιχεία που εκτείνονται από τη μήτρα μέχρι τον τάφο. Να είσαι δημιουργικός. Χρησιμοποιήστε την ιστορία σας για να εξανθρωπίσετε την επιχείρησή σας και την επωνυμία σας.

Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει επίσης να είστε μισθοφόροι στον καθορισμό του τι να συμπεριλάβετε και τι να αποκόψετε από την ιστορία της επιχείρησής σας. Συγκεκριμένα, αν δεν σχετίζεται καθαρά και άμεσα με την ταυτότητα της επωνυμίας σας, τη μοναδική αξία που φέρνει η εταιρεία σας στον κόσμο και στον πελάτη-στόχο σας, τότε κόψτε την.

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή υποαλλεργικών σαπουνιών και σαμπουάν για παιδιά με αλλεργίες, τότε ίσως να πείτε την ιστορία του πώς η πρώτη κακή αντίδραση του παιδιού σας σε ένα φαινομενικά φιλικό προς τα παιδιά προϊόν μπάνιου ώθησε την αποφασιστικότητά σας να ξεκινήσετε μια επιχείρηση που πουλά προϊόντα που ήταν πραγματικά ασφαλή ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα παιδιά.

Αυτό είναι σχετικό? η ιστορία ότι εσύ και η αδερφή σου μαζεύατε αγριολούλουδα όταν ήσασταν τριών δεν είναι.

Θυμηθείτε τα Visuals

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την οικοδόμηση της επωνυμίας σας δεν είναι μόνο να αφηγηθείτε μια υπέροχη ιστορία. Θα χρειαστείτε επίσης εντυπωσιακά και αξέχαστα γραφικά που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε από όλη την οπτική ακαταστασία στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, φυσικά, αλλά ίσως ο πιο σημαντικός είναι απλώς να γνωρίζετε τι είδους εντύπωση θα κάνει το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο κοινό-στόχο σας. Αυτό σημαίνει όλο το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και σύντομων μηνυμάτων βίντεο μηνυμάτων από την ηγεσία, το προσωπικό και τους συνεργάτες.

Οτιδήποτε δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία σας πρέπει να έχει μια γυαλισμένη, επαγγελματική αίσθηση, επομένως θα χρειαστεί να ιδρώσετε τα φαινομενικά μικρά πράγματα σε περιπτώσεις όπως αυτή.

Για παράδειγμα, φόντο των βίντεό σας μπορεί να δημιουργήσει ή να καταστρέψει την οπτική σας επωνυμία. Θα θελήσετε να έχετε μια ρύθμιση που δεν μιλά μόνο για ικανότητα και επιτυχία, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης τη μοναδική ταυτότητα επωνυμίας της εταιρείας σας.

Εκτός από μια καθαρή, επαγγελματική εμφάνιση, προσπαθήστε να ενσωματώσετε ένα σχέδιο ή μια χρωματική παλέτα που απηχεί την επωνυμία σας. Όταν σημειώνετε τέτοιες οπτικές σημειώσεις σε κάθε κομμάτι περιεχομένου βίντεο, θα αφήσετε μια εντύπωση.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό σημαίνει ότι όταν το κοινό-στόχος σας βλέπει τα χρώματα της επωνυμίας σας ή ένα σχέδιο που θυμίζει το λογότυπό σας, οι πιθανότητες είναι ότι θα σκεφτούν την εταιρεία σας. Κάθε φορά που σας θυμούνται, υπάρχει άλλη μια ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια πώληση, να κλείσετε μια συμφωνία ή να κερδίσετε κάποια διαφήμιση από στόμα σε στόμα!

Γνωρίστε και αγαπήστε το κοινό σας

Όσο σημαντικό κι αν είναι να έχετε μια υπέροχη ιστορία και αξέχαστα γραφικά, οι προσπάθειες μάρκετινγκ θα είναι μάταιες αν δεν προσεγγίζετε το σωστό κοινό. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να μελετήσετε ποια είναι η αγορά-στόχος σας και να κατανοήσετε πού και πώς μπορούν να προσεγγιστούν στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια επωνυμία για έναν καταναλωτή Gen Z, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πώς αυτό το δημογραφικό χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές, για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες κοινωνικών μέσων Gen Z δεν θα βρίσκονται σε πλατφόρμες όπως το Facebook, ούτε συνήθως χρησιμοποιούν υπολογιστές ή tablet όταν βρίσκονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, οι περισσότεροι Gen Zers στρέφονται σε πλατφόρμες όπως Snapchat, TikTok και YouTube. Έτσι, τείνουν να προτιμούν περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής, στο οποίο πιθανότατα θα έχουν πρόσβαση στο smartphone τους. Αυτές είναι οι βασικές λεπτομέρειες συμπεριφοράς που θα πρέπει να γνωρίζετε όταν προσδιορίζετε τα δημογραφικά στοιχεία-στόχους σας και σχεδιάζετε τις καλύτερες στρατηγικές για να τα προσεγγίσετε!

Το Takeaway

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της επωνυμίας της επιχείρησής σας. Ωστόσο, για να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά, θα χρειαστείτε μια υπέροχη ιστορία, αξιομνημόνευτα γραφικά και μια έντονη αίσθηση για το συγκεκριμένο κοινό που στοχεύετε.

3 σχόλιο
  Liam

  Hi there very cool site!! Man .. Beautiful .. Superb ..

  I’ll bookmark your blog and take the feeds also?
  I am glad to search out so many useful information right
  here within the submit, we’d like work out extra strategies in this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

  Have a look at my web blog … ETH USD PRICE (ETH-USD)

  10 März 2023 Antworten
  Ernestine

  Thanks for finally talking about > Ενισχύστε το εμπορικό σήμα σας μέσω του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Ιστολόγιο rtp slot
  artis777

  12 März 2023 Antworten
  Norberto

  Hello! I simply would like to offer you a big thumbs up for the great info you’ve got here
  on this post. I will be returning to your blog for more soon.

  My web site :: affiliate

  14 März 2023 Antworten

Schreibe einen Kommentar