Διαδικτυακά πτυχία και μαθήματα απολογητικής στο Trinity » Trinity College of the Bible and Theological Seminary

3
Διαδικτυακά πτυχία και μαθήματα απολογητικής στο Trinity » Trinity College of the Bible and Theological Seminary
Διαδικτυακά Πτυχία και Μαθήματα Απολογητικής στο Trinity

Σκέφτεστε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χριστιανικής απολογητικής ή να ακολουθήσετε ένα διαδικτυακό πτυχίο απολογητικής;

Ο Δρ. Braxton Hunter, πρόεδρος του Trinity College of the Bible and Theological Seminary, εξηγεί τα μαθήματα απολογητικής του Trinity και τι κάνει τα προγράμματα πτυχίου πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδάκτορα στο Trinity πρακτικά και μοναδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα online πτυχίο απολογητικής είτε πρόκειται για πτυχίο, διδακτορικό ή μεταπτυχιακό στην απολογητική, συμπληρώστε τη φόρμα «Αίτημα για περισσότερες πληροφορίες» στη δεξιά πλευρά αυτής της σελίδας.

,,

Διαδικτυακά Πτυχία και Μαθήματα Απολογητικής στο Trinity – Video Transcript

Χαιρετίσματα. Είμαι ο Dr. Braxton Hunter και θέλω να αφιερώσω μόνο ένα λεπτό για να σας μιλήσω για τα προγράμματα σπουδών του Trinity στη χριστιανική απολογητική.

Ως πρόεδρος του Trinity College of the Bible and Theological Seminary, τα προγράμματα απολογητικής και ευαγγελισμού έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Πιστεύουμε στο Trinity –πιστεύω- ότι ο ευαγγελισμός και η απολογητική σχετίζονται με έναν πολύ ολοκληρωμένο τρόπο. Και γι‘ αυτόν τον λόγο ο ευαγγελισμός βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη χριστιανική απολογητική.

Σύγχρονη Απολογητική 1

Διδάσκω το θεμελιώδες μάθημα της απολογητικής σε αυτό το σχολείο, το οποίο είναι η σύγχρονη απολογητική 1. Και σε αυτό το μάθημα, θα εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η χριστιανική απολογητική είναι σημαντική, λίγο από την ιστορία, κάποια βιβλική βάση, επειδή εμείς Θέλετε να ξέρετε ότι η Βίβλος χρησιμεύει ως το θεμέλιο μας για κάθε πειθαρχία ό,τι κάνουμε, όταν υπηρετούμε στη βασιλεία του Θεού.

Αλλά πέρα ​​από αυτό, θα προχωρήσουμε στο να μιλήσουμε για διάφορες μεθοδολογίες για τη χριστιανική απολογητική. Θα καλύψουμε την κλασική απολογητική, την αποδεικτική απολογητική, τη σωρευτική προϋποθέτηση περιπτώσεων και τη μεταρρυθμισμένη επιστημολογία, ώστε να μπορέσετε να εφαρμόσετε τις δογματικές σας θέσεις στην καλύτερη προσέγγιση για εσάς για τον τύπο της διακονίας σας.

Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για διάφορες επικρίσεις της χριστιανικής πίστης. Εάν η χριστιανική απολογητική είναι η υπεράσπιση της χριστιανικής κοσμοθεωρίας, τότε θέλουμε να μάθουμε πώς να την υπερασπιστούμε ενάντια σε μερικά από τα καλύτερα επιχειρήματα και αποδείξεις που φέρονται ενάντια στη θέση μας από άθεους, Μουσουλμάνους και άλλες αντίθετες κοσμοθεωρίες.

Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για διάφορα επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού, και αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη του μαθήματος. Θα μιλήσουμε για μερικά από τα φιλοσοφικά πράγματα και ακόμη και μερικά από τα επιστημονικά δεδομένα που έρχονται να ισχύουν για αυτά τα πράγματα. Και μετά αφού μιλήσαμε για τα θεϊστικά επιχειρήματα, τα επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού, κάνουμε μια εκτεταμένη υπόθεση ανάστασης, ώστε να ξέρετε πώς να υπερασπιστείτε το ιστορικό επίκεντρο του Χριστιανισμού, την ανάσταση.

Και μετά ολοκληρώνουμε αυτή την πορεία μιλώντας λίγο για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρακτικά αυτές τις αρχές για να προσεγγίσετε τους ανθρώπους για τον Κύριο Ιησού Χριστό ή για να οικοδομήσετε την πίστη εκείνων που είναι ήδη πιστοί στην κοινότητά σας. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μαθήματα που προσφέρουμε, αλλά χρησιμεύει ως επισκόπηση.

Περισσότερα μαθήματα Χριστιανικής Απολογητικής στο Trinity

Έχουμε μια ολόκληρη πορεία αφιερωμένη στο πρόβλημα του κακού – γιατί ένας καλός Θεός θα επέτρεπε τον πόνο και τον πόνο σε αυτόν τον κόσμο. Έχουμε ένα μάθημα για τις λατρείες και τις παγκόσμιες θρησκείες. Και έχουμε ένα μάθημα που μιλάει για το πώς να κάνουμε τον ευαγγελισμό με έναν τρόπο που να περιλαμβάνει τη χριστιανική απολογητική και να οργανώνουμε γεγονότα όπως τα ευαγγελιστικά απολογητικά μας γεγονότα.

Πολλά από τα… ή τουλάχιστον αρκετά από τα βιβλία που χρησιμοποιούμε σε αυτά τα προγράμματα είναι γραμμένα από καθηγητές Trinity, και νομίζω ότι θα σας άρεσε αυτό το πρόγραμμα.

Πιστεύουμε ότι μπορείτε να μεταβείτε από το να μην ξέρετε πολλά για τη χριστιανική απολογητική στο να νιώθετε αρκετά άνετα ώστε να χρησιμοποιείτε αυτά τα πράγματα σε, πραγματικά, σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μετά από μερικά μαθήματα. Και μπορώ να σας υποσχεθώ το εξής: μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μάθημα σε αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να είστε χριστιανός απολογητής. Ακόμα κι αν δεν έχετε φτάσει ακόμη στο σημείο να μπορείτε να δώσετε απαντήσεις και να είστε «απαντήσεις» με αυτή την έννοια, μπορείτε να είστε ένας «εύρεση απαντήσεων» για τους ανθρώπους, επειδή θα έχετε τους πόρους, θα ξέρετε ποιος για να τηλεφωνήσετε, θα ξέρετε τι βιβλία να διαβάσετε για να βρείτε αυτές τις απαντήσεις για τους ανθρώπους στη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να είστε ευαγγελιστής απολογητής, νομίζω, από την πρώτη μέρα στο Trinity με τη μία ή την άλλη έννοια.

Ελπίζω ότι θα εξετάσετε αυτό το μάθημα και αυτό το πρόγραμμα στη Χριστιανική απολογητική στο Trinity College of the Bible and Theological Seminary. Η Trinity γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για την απολογητική.

Πρακτική Χριστιανική Απολογητική για τον Ευαγγελισμό

Αλλά σε μια χρυσή εποχή, τουλάχιστον όσον αφορά τους πόρους που προσφέρονται όταν πρόκειται για τη χριστιανική απολογητική, το Trinity είναι λίγο διαφορετικό στο ότι δεν υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω – υπάρχουν λίγοι, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω – που στοχεύουν πραγματικά στο να χρησιμοποιήσετε την απολογητική για να κάνετε πραγματικά κάτι, να προσεγγίσετε τους ανθρώπους για τον Χριστό.

Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απλώς τη συγγνώμη για πνευματική διέγερση ή για κάτι που θα μας φανερώσει ή ως προσωπικό χόμπι. Θέλουμε να το χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε τους ανθρώπους για τον Χριστό και, όπως είπα, να οικοδομήσετε την πίστη εκείνων που είναι ήδη πιστοί. Και στο Trinity θέλουμε να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτά τα πράγματα πρακτικά.

Αν αυτό είναι αυτό που έχεις στην καρδιά σου, αν ο ευαγγελισμός και αυτό που έχει να πει η Βίβλος είναι τόσο σημαντικά για σένα και νιώθεις ότι ίσως ο Θεός σε έχει χαρίσει ή σε καλεί στο πεδίο της χριστιανικής απολογητικής, νομίζω ότι το Trinity είναι ένα σχολείο που εσύ Πρέπει οπωσδήποτε να το λάβετε υπόψη, γιατί αυτό το πρόγραμμα πιστεύω ότι θα ενισχύσει την πίστη σας και θα σας δώσει ό,τι χρειάζεστε για να είστε χριστιανός απολογητής.

Schreibe einen Kommentar