Γιατί έχει σημασία να δίνετε προσοχή στις κοινωνικές πρωτοβουλίες των πελατών σας

1
Γιατί έχει σημασία να δίνετε προσοχή στις κοινωνικές πρωτοβουλίες των πελατών σας

Η ηθική στην επιχείρηση μπορεί κάποτε να ήταν απλώς ένα επιθυμητό ιδανικό, ένας στόχος που πρέπει να επιδιώξουμε. Οι πιο κουρασμένοι ανάμεσά μας μπορεί ακόμη και να αποκαλούσαν τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές αντίφαση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ηθική που σήμαινε κάποτε για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο ρόλος τους στην παγκόσμια αγορά σήμερα έχει γίνει πολύ πιο ξεκάθαρος. Στις μέρες μας, η ηθική δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε ιδανικό. Τώρα περισσότερο από ποτέ, αν θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει, η ηθική είναι απαραίτητη.

Ωστόσο, η περιγραφή του πώς μοιάζουν οι ηθικές πρακτικές στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να παραμείνουν συντονισμένοι με τις αξίες, τις προσδοκίες και τις συμπεριφορές των πελατών τους. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου προσανατολισμού με επίκεντρο τον πελάτη σημαίνει να δίνετε μεγάλη προσοχή στις κοινωνικές πρωτοβουλίες των πελατών σας.

Η υπεροχή του συνειδητού καταναλωτή

Ο συνειδητός καταναλωτισμός δεν είναι, φυσικά, τίποτα καινούργιο. Για δεκαετίες, οι καταναλωτές αποδίδουν προτεραιότητα στην επιχειρηματική δραστηριότητα με οργανισμούς που εμπιστεύονται. Προτίμησαν να ξοδέψουν τα δύσκολα κέρδη τους σε εταιρείες που μπορούν να αισθάνονται καλά όταν υποστηρίζουν. Αυτός ήταν ο ιδανικός, αν όχι πάντα ο κανόνας στην πράξη.

Σήμερα, ωστόσο, για μεγάλα τμήματα της καταναλωτικής αγοράς, ο συνειδητός καταναλωτισμός δεν είναι επιλογή, αλλά γεγονός της ζωής, η τυπική διαδικασία λειτουργίας για τη λήψη αποφάσεων αγοράς. Πράγματι, μελέτες έχουν δείξει ότι οι σημερινοί καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα αν αυτό σημαίνει να επιλέξουν μια επιχείρηση της οποίας οι αξίες αισθάνονται ότι ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Λόγω αυτής της σημαντικής στροφής προς την ηθική πρακτική ως κορυφαία προτεραιότητα στις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών, οι επιχειρήσεις καλλιεργούν όλο και περισσότερο ταυτότητες επωνυμίας που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ταυτοτήτων με επίκεντρο την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ).

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι κοινωνικές πρωτοβουλίες εξίσου. Για να αγκαλιάσετε αποτελεσματικά μια κοινωνικά συνειδητοποιημένη επωνυμία, ιδιαίτερα μια επωνυμία που έχει τις ρίζες της στην ΕΚΕ, πρέπει να ευθυγραμμίσετε τα μηνύματα και τις επιχειρηματικές σας πρακτικές. Διαφορετικά, ο καταναλωτής-στόχος σας θα εντοπίσει σχεδόν σίγουρα μια ψευδή σημείωση στην επωνυμία σας και θα απαντήσει ανάλογα πηγαίνοντας την επιχείρησή τους αλλού.

Κατανόηση των Κοινωνικών Πρωτοβουλιών Πελατών

Όσο σημαντικό και αν είναι η καλλιέργεια μιας κοινωνικά συνειδητοποιημένης ταυτότητας επωνυμίας, τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούν να επιτύχουν εάν οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεν κατανοούν ξεκάθαρα πού βρίσκονται τα συμφέροντα των πελατών. Η διερεύνηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουν το κοινό-στόχο σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τις αξίες του πελάτη σας και να τις αντικατοπτρίσετε καλύτερα τόσο στο επιχειρηματικό σας μοντέλο όσο και στο μάρκετινγκ.

Η αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσδιορίσετε τι ενδιαφέρονται οι καταναλωτές σας. Τα διαδικτυακά φόρουμ κοινότητας μπορούν, πράγματι, να αποτελέσουν έναν θησαυρό πληροφοριών σχετικά με το τι θέλει και τι περιμένει το κοινό σας από τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πώς ξοδεύουν οι καταναλωτές το χρόνο, την προσπάθεια και τα χρήματά τους.

Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για να κατευθύνουν τη στρατηγική της επωνυμίας σας σε σχεδόν κάθε τομέα των λειτουργιών σας. Για παράδειγμα, εάν διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο τμήμα του καταναλωτή-στόχου σας εμπλέκεται βαθιά στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, τότε η βιωσιμότητα μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η επιχείρησή σας.

Όπως είδαμε, ωστόσο, η καλλιέργεια μιας ηθικής επωνυμίας σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή αξιολόγηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών των καταναλωτών σας και την ανάληψη του ίδιου πανό. Απαιτεί επίσης από τους ηγέτες των επιχειρήσεων και τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να ενσωματώσουν αυτά τα κοινωνικά ζητήματα σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες, από την ανάπτυξη προϊόντων έως το διαφημιστικό merchandising.

Για παράδειγμα, οι καταναλωτές-στόχοι σας μπορεί να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και, ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός σας μπορεί να επιδιώξει μια «πράσινη» ταυτότητα επωνυμίας για να ευθυγραμμίσει το επιχειρηματικό σας μοντέλο με τις ανάγκες, τις αξίες και τις προσδοκίες του καταναλωτή-στόχου σας. Ωστόσο, εάν η στρατηγική σας στο merchandising δεν αντικατοπτρίζει αυτές τις αξίες ή δεν προωθεί τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που προτιμούν οι καταναλωτές σας, τότε είναι πιθανό να βλάψετε περισσότερο τη φήμη της επωνυμίας σας από ό,τι αν δεν είχατε αγκαλιάσει καθόλου τέτοια κοινωνικά ζητήματα.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση κορεσμού, μια προσέγγιση στην οποία οι ηθικές αξίες στις οποίες έχει δεσμευτεί η εταιρεία σας αντανακλώνται σε ό,τι κάνει η επιχείρησή σας, θα σας βοηθήσει να εδραιώσετε και να επιβεβαιώσετε την επωνυμία σας και να ενισχύσετε τη σχέση σας με τους κοινωνικά συνειδητοποιημένους καταναλωτές σας.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να παράγετε διαφημιστικά εμπορεύματα που κατασκευάζεται μόνο από ανακυκλωμένα και βιοαποδομήσιμα υλικά και που ενσωματώνει την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στο σχεδιασμό του προϊόντος. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε το μήνυμά σας και την εταιρική σας ταυτότητα παντού.

Το Takeaway

Στη σημερινή πολυσύχναστη και ανταγωνιστική αγορά, η ηθική στις επιχειρήσεις είναι απαραίτητη για την προσέλκυση και τη διατήρηση του πελάτη-στόχου σας. Οι σημερινοί καταναλωτές, πράγματι, είναι πιο κοινωνικά συνειδητοποιημένοι από ποτέ, και η επιτυχία σας ως ηγέτης επιχείρησης ή έμπορος εξαρτάται από την ικανότητά σας να ευθυγραμμίσετε τις πρακτικές μάρκετινγκ και λειτουργίας με αυτές τις αξίες.

Η κατανόηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών στις οποίες εμπλέκεται ο πελάτης-στόχος σας είναι καθοριστικής σημασίας για αυτήν τη διαδικασία οικοδόμησης ενός επιχειρηματικού μοντέλου που αντικατοπτρίζει πραγματικά τις ανάγκες, τις αξίες και τις προσδοκίες του κοινού σας. Οπλισμένοι με αυτή τη βαθιά κατανόηση των πελατών σας, θα είστε καλύτερα σε θέση να επινοήσετε διαδικασίες λειτουργίας, καινοτομίες προϊόντων και διαφημιστικό merchandising και μηνύματα που προάγουν την κοινωνικά συνειδητοποιημένη επωνυμία σας και το συνολικό κοινωνικό καλό.

Schreibe einen Kommentar